Kultūras ziņas

Latviešu literatūra mobilajās ierīcēs

Kultūras ziņas

Festivāla "Vīnes klasika" noslēguma koncerts

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Iepazīstot «Kilograms kultūras 2015» pretendentus: Gada pārsteigumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau ceturtdien, 25. februārī, svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas “Kilograms kultūras 2015” ieguvēji. Viņu vārdi kļūs zināmi tikai ceremonijā. LTV kultūras ziņu veidotāji turpina atgādina par balvas pretendentiem septiņās kategorijās. Šoreiz par kategorijā "Gada pārsteigums” nominētajiem.

Kategorija “Gada pārsteigums” apkopo tos mākslas un kultūras dzīves faktus un notikumus, kam nav atsevišķas nozares kategorijas, bet katrs savā atšķirīgajā jomā īpaši izcēlušies.

Šogad pārsteigumu vidū interneta vietne, divi vizuālās mākslas notikumi un izdevniecībā “Dienas Grāmata” iznākusī Sanitas Reinsones grāmata “Meža meitas”.

"Sanitas Reinsones “Meža meitas” bija tāds pārsteidzošs pētījums, jo tas aplūko nacionālo partizānu tēmu pēc Otrā pasaules kara, interesants un negaidīts, un šķiet, ka pirmo reizi bija tas skata punkts, jo šoreiz atmiņas tika vāktas un pierakstītas no sievietes skatupunkta," pretendentu raksturo režisore, "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Kristīne Želve.

Par pērnā gada lielāko pārsteigumu varētu kļūt laikmetīgās mākslas izstāžu zāles “Mākslas stacija Dubulti” atklāšana un izstāde “Man sirdī tīģer’s”, ko rīkoja kuratore Inga Šteimane.

"Katra jauna vieta, kas parādās Latvijas mākslas kartē, tiešām ir notikums, un man liekas, ka Dubultu stacija ir dubultnotikums," skaidro Laikmetīgas mākslas centra direktore Solvita Krese.

Finālā iekļuvis arī Nacionālā kino centra izveidotais Latvijas filmu portāls filmas.lv.

"Tagad mums ir virtuālais kinoteātris, kur 24 stundas diennaktī, pilnīgi par brīvu var noskatīties vairākus simtus latviešu filmu," norāda Želve.

Skatītājus ar multimediālo izstādi "Sapņu upe" Rīgas mākslas telpā pārsteigusi arī Kristīne Luīze Avotiņa.

"Nenoliedzami, ka Avotiņa ir viena no savas paaudzes pamanāmākajām māksliniecēm, un viņa mākslas vidē ienākusi spoži un pārliecinoši. Ir redzams, ka skatītājiem ir liela interese par viņas darbiem," uzsver Krese.

Gada balvas “Kilograms kultūras 2015” svinīgo apbalvošanas ceremoniju Latvijas Televīzija rādīs tiešraidē 25.februārī uzreiz pēc “Panorāmas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti