Gaismas pils lentes griešanas videostāsti: Tukuma Lāčplēsis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā 17.jūnijā tika aizsākta Gaismas pils lentes griešana, kuras kulminācija notiks LNB inaugurācijas dienā 29.augustā.

Valdis Orlovs ir skolotājs, kokgriezējs, sprēslenīcu (vārpstiņu) meistars, pētnieks, kolekcionārs un folklorists. Pats Valdis par sevi saka: "Pēc amata esmu kurpnieks, pēc izglītības skolotājs, bet kopumā - deviņi amati, desmitais bads un vienpadsmitais pats."

Valdis 2001.gadā ir ieguvis Lielo folkloras gada balvu un kā dalībnieks apmeklējis visus "Baltica" festivālus. Valdis šobrīd dzīvo Tukumā, bet ļoti lepojas ar savu dzimto pilsētu Balviem, kam pilsētas statuss tika piešķirts vienā gadā ar Valda piedzimšanu. 

Kokgriezumu un aktīvās dalības folkloras pasākumos dēļ tukumnieki Valdi sauc par vietējo Lāčplēsi. 

Gaismas pils atklāšanas lentes griešana turpina 2014.gada janvārī notikušās grāmatu draugu ķēdes izjusto piederības sajūtu, drauga plecu un vienotību, no rokas rokā nododot grāmatas. Arī atklāšanas lentes griešanas dalībnieku vidū nav nejaušību - katru no cilvēkiem ir nominējis kāds cits, tā parādot cieņu, mīlestību, draudzību.

Kā jau vēstījām, plānots, ka līdz LNB inaugurācijai Gaismas pils atklāšanas lenti fiziski pārgriezīs ap 1000 cilvēku visā Latvijā. Lente tiek griezta gan digitālā vidē, gan fiziski.

Gaismas pils inaugurācija notiks 29.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti