Gaismas pils lentes griešanas videostāsti: Kāzu dienā atklāj Gaismas pili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā 17.jūnijā tika aizsākta Gaismas pils lentes griešana, kuras kulminācija notiks LNB inaugurācijas dienā 29.augustā.

Gaismas pils lenti savā kāzu dienā Cēsīs pārgriezuši Lelde un Dainis Nesaules.

Tāpat kā daudzi citi lentes griešanas dalībnieki, arī jaunlaulāto izgrieztais lentes fragments - grāmatzīme - bija ar tautasdziesmu kā piemeklētu tieši viņiem: "Ar uzviju es dziedāju, ar uzviju es gavilēju, ar uzviju lai noņēma man zīļu vainadziņu."

Jaunais pāris stāsta: "Mums Gaismas pils atklāšanas lentes griešana bija milzīgs un patiess pārsteigums un gods, ko mums sagādāja bijušais klasesbiedrs no Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijas Edgars Kuzmans."

Lelde un Dainis Nesaules lentes griešanas stafeti tālāk nodeva viņu iepazīšanās vaininiekam - Kristapam Bērziņam.

Gaismas pils atklāšanas lentes griešana turpina 2014.gada janvārī notikušās grāmatu draugu ķēdes izjusto piederības sajūtu, drauga plecu un vienotību, no rokas rokā nododot grāmatas. Arī atklāšanas lentes griešanas dalībnieku vidū nav nejaušību - katru no cilvēkiem ir nominējis kāds cits, tā parādot cieņu, mīlestību, draudzību.

Kā jau vēstījām, plānots, ka līdz LNB inaugurācijai Gaismas pils atklāšanas lenti fiziski pārgriezīs ap 1000 cilvēku visā Latvijā. Lente tiek griezta gan digitālā vidē, gan fiziski.

Gaismas pils inaugurācija notiks 29.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti