Labrīt

Norai Bumbierei - 70. Raimonds Pauls stāsta par dziesmu ''Dāvā man lakatu sarkano''

Labrīt

LR korespondents Artjoms Konohovs par vēlēšanu rezultātiem Nīderlandē

Dziesmu svētku koncerts Mežaparkā būs neatkarīgi no rekonstrukcijas epopejas iznākuma

Dziesmu svētku koncerts Mežaparkā būs neatkarīgi no rekonstrukcijas epopejas iznākuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dziesmu svētku noslēguma koncerts Mežaparkā nākamvasar notiks neatkarīgi no tā, vai likstas ar būvniekiem ļaus vispār uzsākt iecerēto estrādes pārbūvi, sola svētku rīkotāji. Iepirkuma sūdzību dēļ pašlaik ir nopietnas bažas, ka maijā nevarēs sākt iecerēto estrādes pārbūvi. Tādā gadījumā būvdarbus līdz svētkiem nesāks vispār. Tomēr svētku rīkotāji līdz pēdējam cer no šāda scenārija izvairīties. Tikmēr labāk klājas otram lielajam pārbūves objektam – Daugavas stadionam, kuru jau šomēnes slēgs rekonstrukcijai.

Dziesmu svētki nedrīkst notikt būvlaukumā – par to ir vienisprātis Dziesmu un deju svētku padomes locekļi, kas trešdien, 15.martā, uzklausīja ziņojumus par progresu abu lielo svētku norises vietu rekonstrukcijā.

Svētku mākslinieciskās padomes vadītājs Romāns Vanags uzsver: pat ja būvnieku sūdzību dēļ Mežaparka estrādes skatītāju zonu līdz nākamajiem svētkiem neizdosies paplašināt, svētku norisi tas nemainīs.

Pēc viņa teiktā, cietīs tie, kas cerēja, ka būs par 10 000 biļešu vairāk, “žēl, ka tas nenotiek, kā mēs vēlamies”, bet neatmetīsim visas cerības un varbūt viss notiek. Svarīgs arī nākamais etaps, jo gadījumā, ja nāksies par gadu pārcelt Skolēnu dziesmu un deju svētkus, tad mēs pazaudēsim tūkstošiem jaunu dziedātāju un dejotāju, kuriem šo svētku nebūs, norādīja Vanags.  

Tas, vai vispār šogad ir cerības sākt Mežaparka estrādes pārbūvi, varētu kļūt skaidrāks pēc 20.marta, kad Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) izskatīs trešo sūdzību par nolikumu. Tiesa, pat ja IUB lems par labu pasūtītājam – Rīgas domes Īpašuma departamentam -, jauns sūdzību cikls vēl iespējams pēc uzvarētāja izvēles.

Dziesmu svētku infrastruktūras pārbūvē sarežģījums ir īsie termiņi starp svētkiem. Ja tagad pārbūve nesāksies, nākamais termiņš rada atkal jaunus jautājumus, atzīst kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība).

Jo tad būs jautājums, vai Rīgas dome nolems šo projektu īstenot, vai Finanšu ministrija ļaus ņemt valsts aizdevumu. “Mums jādara viss, esmu gatava iet runāt ar būvniekiem, kas strīdas,” lai skaidrotu viņiem situāciju, pauda ministre.

Tikmēr labākā situācijā pašlaik ir deju svētku centrālā norises vieta – Daugavas stadions. Tur apvienotais projektēšanas un būvniecības iepirkums noslēdzās jau pērnvasar un tajā uzvarēja „LNK Industries”.

Pašlaik notiek projektēšana, un 31.martā stadionu slēgs un nodos būvniekiem, savukārt atjaunotā stadiona nodošana ekspluatācija saskaņā ar līgumu paredzēta nākamā gada 15.maijā. Par līguma termiņa kavēšanu pat par vienu dienu paredzēts līgumsods 10% apmērā un tas ir vairāk nekā miljons eiro, stāsta Daugavas stadiona Attīstības dienesta vadītājs Edgars Pudzis.

Daugavas stadiona pārbūve paredz papildu tribīnes ar dubultotu vietu skaitu, pilnībā nomainītas inženierkomunikācijas, labiekārtotus apstākļus gan dejotājiem, gan sportistiem, kā arī rekonstruētu stadiona apkārtni. Deju lieluzveduma skatītājiem paredzēti divi koncerti un ģenerālmēģinājums. Tāds būs arī svētku noslēguma koncertam Mežaparkā.

Biļetes sāks tirgot nākamā gada janvārī un, mācoties no iepriekšējām kļūdām, uz vienu koncertu nopērkamo biļešu skaitu vienam pircējam samazinās līdz četrām. Dziesmu svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča sola, ka rūpīgāk izstrādās arī prasības biļešu izplatīšanas operatoram, uz ko iepirkumu sludinās jūnijā. Būs vienmērīga tieša tirdzniecība visā Latvijā un tiešo un interneta rindu mehānisma pārvaldīšana.

Dziesmu svētki notiks no nākamā gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un viena no galvenajām programmas izmaiņām būs svētku gājiens, kas šoreiz nevis noslēgs, bet atklās svētku nedēļu. Svētku kopējais budžets ir 5,9 miljoni eiro, no kā vairāk nekā trešā daļa paredzēta svētku tehniskajam nodrošinājumam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti