Cēsīs norisināsies pirmais sarunu festivāls «Lampa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 3.jūlijā, Cēsu Pils parkā sāksies Latvijā pirmais sarunu festivāls "Lampa", kura norise turpināsies līdz vēlam sestdienas vakaram. Sarunu festivāls "Lampa" iezīmē jaunu ēru Latvijas festivālu vēsturē - pirmo reizi festivāla pasākumu centrā būs sarunas un diskusijas, kurās iesaistīsies gan esošās un bijušās amatpersonas, gan mākslinieki, gan domātāji, gan komiķi. Festivālā kopumā plānoti 60 dažādi notikumi.

"Ar sarunu festivālu "Lampa" veidojam jaunu tradīciju - vairākās Ziemeļeiropas valstīs šādi festivāli jau kļuvuši par demokrātijas simbolu, par jaunu platformu, kurā brīvi un bez aizspriedumiem tiek apspriestas visbūtiskākās tēmas," norāda sarunu festivāla "Lampa" direktore un fonda atvērtai sabiedrībai "Dots" izpilddirektore Ieva Morica. 

Ieva Morica: "Lampa" ir ir ļoti liela mēroga koprade
00:00 / 11:52
Lejuplādēt

Sarunu festivālā "Lampa" uz trīs dažādām tematiskām skatuvēm - "Izgaismo", "Apgaismo" un "Uzzibsnī" - norisināsies sarunas par Latvijas lielajiem jautājumiem. Kā norāda festivāla rīkotāji, cenzūra nebūs pieļaujama, jo par būtiskāko jārunā spraigi, tieši un, galvenais, atklāti.

Vienā no centrālajiem festivāla notikumiem - premjeru diskusijā, kurā piedalīsies Ivars Godmanis, Māris Gailis, Guntars Krasts, Indulis Emsis un Andris Bērziņš - bijušās valsts galvas atklāti atbildēs uz jautājumiem, ko viņi būtu darījuši citādāk. Krievijas neatkarīgie žurnālisti no "Meduza" un "Afiša" diskutēs par Krievijas izvērsto informācijas karu. Režisors Dmitrijs Petrenko īpašā izrādē-spēlē aicinās pielaikot varu. Savukārt Ingmāru Līdaku, Lolitu Čigāni, Robertu Zīli un Sergeju Dolgopolovu "cepinās" jeb pavilks uz zoba un viņu darbus un nedarbus iztirzās komiķi Edgars Bāliņš, Rūdolfs Kugrēns, Anete Konste un Elīna Kolāte Gustava Terzena vadībā.

Sarunu festivāls "Lampa" dos iespēju izteikties ikvienam - tiem, kuri vēlēsies pieteikt savu sarunu un diskusiju tēmu, tiks atvēlēta īpaša "Virtuves sarunu" telts.

Festivālā pirmo reizi Latvijā uz debašu podestiem tiks "uzliktas" arī Latvijā pazīstamas personības - "Draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks, radio "Pieci.lv" dīdžejs Toms Grēviņš, portāla "Manabalss.lv" vadītāja Madara Peipiņa un Saeimas deputāte Ilze Viņķele, kuri kopā ar profesionāliem debatētājiem meklēs atbildi uz jautājumu, vai sociālie tīkli padarījuši mūs mazāk sociālus.

Festivālā īpaša vieta atvēlēta arī bērniem - teltī "MiniLampa" festivāla mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt dažādas izglītojošas un attīstošas aktivitātes kopā ar bērnu zinātnes centru "Z(in)oo", Cēsu jauno sākumskolu, organizāciju "Jaunie vanagi", Cēsu bērnu un jauniešu centru un "Gigi Bloku". Savukārt kino mīļotājiem tiks piedāvāta kino izlase - starptautiskā filmu festivāla "2 Annas" sociāli neērto filmu izlase un Eiropas un ASV dokumentālais kino.

Sarunu festivālā "Lampa" sagaidāmi kopumā 60 dažādi notikumi. Ar festivāla programmu var iepazīties sarunu festivāla "Lampa" mājaslapā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti