Briseles centrā popularizēs Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē, 20.un 21.septembrī, Latvija un Rīga būs ikgadējā Briseles tautas mūzikas festivāla "Folklorissimo" goda viesis.

Festivāla kultūras programmā sestdien un svētdien Briseles Lielajā laukumā plkst. 12 un laukumā pie Svētās Katrīnas baznīcas no plkst. 11 līdz 20 uzstāsies latviešu mākslinieki: Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā, Rīgas kapela "Hāgenskalna muzikanti", Luksemburgas latviešu folkloras kopa "Dzērves" un Briseles latviešu dejotāji.

Festivāla tirdziņa centrālās teltis tiks ierādītas Latvijas ražotājiem. Tā būs iespēja Briseles uzņēmējiem, iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar labākajiem Latvijas pārtikas ražotāju produktiem un daiļamatnieku izstrādājumiem. Latvijas ražotājiem šis tirdziņš vienlaikus būs kā izstāde un kontaktbirža ar iespējām reklamēt savu produkciju.

Festivālu sestdien, 20.septembrī, pie Briseles simbola - čurājošais puisītis "Manneken-Pis" - statujas atklās Briseles pilsētas Kultūras vicemēre Karina Laljē un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte. Godinot Latviju, "Manneken-Pis" visu sestdienu būs ietērpts Piebalgas tautas tērpā. Plkst. 12 Briseles Lielajā laukumā latviešu dalībniekus uzrunās Briseles mērs Ivans Maijers. Pēc "Gaudeamus" un Briseles latviešu dejotāju koncerta visi klātesošie kopīgi dosies svētku gājienā - zibakcijā uz Svētās Katrīnas laukumu, kur gājienu ar dziesmām sagaidīs Luksemburgas folkloras grupa "Dzērves".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti