Baznīcu nakti apmeklējuši apmēram 26 000 cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Par spīti drēgnajam laikam un lietum Baznīcu nakts piektdienas, 11.jūnija, vakarā pulcējusi apmēram 26 000 interesentu visā Latvijā, liecina organizatoru aplēses.

Baznīcu nakts šogad notika trešo reizi, un tajā iesaistījās rekordliels baznīcu skaits – 190. Rīgā apmeklētāju skaits sasniedzis 13 000 cilvēku, tikpat daudzi apmeklējuši Baznīcu nakts pasākumus citviet Latvijā. Rīkotāju pārstāve Inese Knipše stāsta, ka visvairāk apmeklētāju bijis Kurzemes baznīcās – apmēram 5000, visvairāk Liepājā. 3200 cilvēku baznīcas apmeklēja arī Vidzemē.

„Liepājā ļoti pieprasīta ir bijusi Liepājas Sv.Trīsvienības baznīca, kur muzicēja meiteņu vokālais ansamblis „Gaismiņa”, kuras ir arī Latvijas jauno izpildītāju laureātes, stāsta Knipše. "Tur apmeklējums bijis ļoti liels un veido lielāko Liepājas baznīcu apmeklētāju daļu.

Lielu interesi ir raisījusi arī Zemgalē esošā Īles baznīca, kur koncertēja jauniešu koris „Balsis” ar diriģentu Intu Teterovski

''(..) Mums, rīkotājiem, ir sajūta, ka Baznīcu naktī ir piedalījušies cilvēki, kuri bija tiešām motivēti un īpaši gaidīja šo notikumu, iepriekš izpētot programmu un neatliekot nodomu doties, neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem," viņa piebilst.

Baznīcu naktij bija gatavojušies 190 dievnami. Vakara gaitā visos novados tika aizvadīti 252 koncerti, novadītas vismaz 150 ekskursijas, 35 lekcijas par dažādām tēmām, vairāk nekā 50 radošās darbnīcas bērniem, 51 baznīcā organizētas Tezē dziedājumu lūgšanas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti