Balvos atklās jaunu pastāvīgo muzeja ekspozīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30.septembrī tiks atklāta jauna pastāvīgā ekspozīcija Balvu novada muzejā, kas veltīta Ziemeļlatgales nemateriālajam kultūras mantojumam.

Piecās muzeja ekspozīciju zālēs mūsdienīgā valodā un izteiksmes veidos atspoguļotas dažādas tēmas, tostarp tradicionālā mūzika, folklora, paražas, psalmi, Maija dziedājumi, cilvēku prasmes un citas vietējās vērtības.

Balvu novada muzejā realizēts viens no galvenajiem mērķiem - izveidot mūsdienīgu muzeju, kurā tiktu izmantoti dažādi multimediji un inovatīvas tehnoloģijas, lai jaunā ekspozīcija būtu interesanta dažādām paaudzēm un interešu grupām. Muzeja interjera elementi (autentiski priekšmeti, eksponāti) ekspozīcijā kombinēti ar moderniem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem un tehnoloģijām - video projekcijas, novatorisks grafiskais dizains, skārienjūtīgo ekrānu programmās aplūkojams plašs informatīvais materiāls.

Kā narāda Balvu novada pašvaldības pārstāvji, jaunā ekspozīcija ļauj uzrunāt dažādu paaudžu cilvēkus vienlaikus, atraktīvā veidā iepazīstina un nodod kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm.

Balvu novada muzeja jaunās pastāvīgās ekspozīcijas atklāšana notiks 30.septembrī plkst. 15. Pasākums notiks Eiropas sadarbības dienu laikā, kas sāksies plkst. 12 Lāča dārzā ar akciju "Saglabāsim dižozolu!", kuras laikā notiks talka un Balvu dižozola sakņu segšana, Balvu pilsētas skolu audzēkņu uzstāšanās, kā arī dabas darbnīcas "Dzīvība kokā" un lasījums "Zinātne - tas ir interesanti" sadarbībā ar Daugavpils Universitātes Sistemātiskā bioloģijas institūta pētniekiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti