Dienas ziņas

Bukaišos skolēnu nepietiek pat sākumskolai

Dienas ziņas

Dienesti: pali nebūs lieli

Zvārtavas pilī filmē trilleri

Zvārtavas pilī filmē ASV un Latvijas trilleri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Zvārtavas pils vairākas nedēļas pielāgota filmēšanas vajadzībām – tajā darbojas aktieri, scenāristi un režisors no ASV un radošā komanda no Latvijas. Pašmāju aktieri filmā atveido otrā plāna lomas, un filmēšanā iesaistīti arī vietējie Zvārtavas pagasta iedzīvotāji.

Zvārtavas pils kopš 20.februāra ir filmēšanas laukums, te filmē klostera ainas ASV un Latvijas sadarbībā topošajam trillerim ar šausmu filmas un misticisma elementiem “Beatus”. Filmas veidotāji gan sižetu tur noslēpumā, bet daļu tā jau izdzīvojuši paši zvārtavieši, kuri piedalījušies filmas lielāko masu skatu filmēšanā līdz pat 35 cilvēkiem uz laukuma.

“Kad tev vienā mirklī jāiejūtas dažādās niansēs, kas jātēlo, tas kā neprofesionālim ir ļoti grūti,” stāsta zvārtaviete Sandra Grīnberga.

Filmēšana norit 26 dienas. Zvārtavā aizvadīta lielākā daļa no tām. Visas filmēšanas vietas ir Latvijā, un tās rūpīgi piemeklētas, tās jau iepriekš apskatījis režisors no ASV.

“Tad, kad viņi ieradās šeit, Zvārtavas pilī, režisoram bija skaidrs, kā tas sasaucas kopējā visā scenārijā. Arhitektoniskā vērtība, kāda ir Zvārtavas pilij, tas viss vizuālais, būs labi jūtams. It īpaši ģeniālā centrālā halle ar milzīgo kupolu. Ļoti daudz mēs arī no ārpuses esam pili filmējuši, visu parku šeit apkārt. Es domāju, ka atpazīt varēs,” stāsta filmēšanas vietu menedžeris Ēriks Kibermanis.

Aktieri režisora Tomija Bertelsena darbu apbrīno un teic, ka šīs filmēšanas laikā iegūta vērtīga pieredze.

Filmas veidotāji no ASV gan novērtē tieši latviešu aktieru augsto meistarību, bet visi aktieri un stāsts gan tiks atklāts tikai vasarā, kad filma būs gatava.

“Laikam vissvarīgākā ir tā satikšanās ar režisoru, ar Tomiju Bertelsenu, jo es esmu ļoti, ļoti daudz ko ieguvusi, ļoti daudz iemācījusies šī procesa laikā,” uzsver aktrise Ieva Segliņa.

“Tā jau tagad būs tāda standarta lieta, ka tomēr nebūs vairs tikai latviešu komandas, tepat būs lietuvieši, būs no Krievijas, te ir Amerika. Un tad tas tā viss nāks, un tas ir ļoti labi. Tā ir lieliska pieredze mums, latviešiem, un tā ir lieliska iespēja arī izsisties kaut kur tālāk,” uzskata aktieris Dainis Grūbe.

Vēl pirms filmēšanas Igaunijas pierobežā Zvārtavas pilī filmēšanas grupa iepriekš strādāja Zaubes pusē, un dažas dienas vēl filmēšana noritēs Pierīgā. Daudziem Latvijas aktieriem gan tā beidzas līdz ar klostera ainu filmēšanas noslēgumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti