Uz kinobalvu «Cēzars» pretendē divi Īvi Senlorāni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trešdien, 28.janvārī, paziņotas Francijas kinobalvas „Cēzars” nominācijas. Visvairāk – 10 tikušas režisora Bertrāna Bonello biogrāfiskajai filmai „Senlorāns”, bet deviņas – Toma Kaljē filmai „Cīnītāji”. Taču nebūt neatpaliek vēl viena filma par Īvu Senlorānu, proti, arī Lespēra filma „Īvs Senlorāns” var iejaukties cīņā par jubilejas - 40. Francijas kinobalvu "Cēzars".

Bonello filma pretendē uz balvu galvenajā kategorijās – labākā filma, labākais režisors, aktieris galvenajā lomā un aktieris otrā plāna lomā (divas nominācijas).

Uz astoņiem „Cēzariem” pretendē Abderahmana Sisako filma „Timbuktu”, septiņas nominācijas ir Toma Lilti filmai „Hipokrāts”, bet uz sešiem „Cēzariem” tēmē „Beljē ģimene”

Dokumenti

Pilns kinobalvas "Cēzars" nominantu saraksts

Lejuplādēt

203.61 KB

Uz septiņām balvām pretendē vēl viena filma par slaveno franču modes dizaineri Īvu Senlorānu. Šīs filmas režisors - Džalils Lespērs. Filma nekonkurēs ar Bonello kinodarbu labākās filmas un režisora kategorijā, toties labākā aktiera un otrā plāna aktiera kategorijā gan, jo, piemēram, uz labākā aktiera godu pretendē abi Īvi Senlorāni – Gaspārs Uljels un Pjērs Ninē.

Pieminams, ka starp septiņām pretendentēm uz balvu kategorijā „Labākā aktrise galvenajā lomā” ir tādas zvaigznes kā Žiljeta Binoša (Sils Maria), Katrīna Denēva (Dans la cour) un Mariona Kotijāra, kura, kā zināms, par lomu filmā „Divas dienas, viena nakts” saņēma Eiropas Kinoakadēmijas balvu.

Kopumā „Cēzarus” sadalīs 22 kategorijās.

40. jubilejas Francijas kinobalvas „Cēzars” ceremonija notiks 20. februārī. Pilns nominantu saraksts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti