Kultūras ziņas

Visa sākumu ziedos meklējot

Kultūras ziņas

Jāņa Vingra filma par ukraiņu voluntieriem

Jāņa Norda jaunās filmas aizkulises

Tuvojas noslēgumam Norda jaunās spēlfilmas filmēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Drīz darbu pie savas jaunā projekta filmēšanas “Ar putām uz lūpām” noslēgs režisors Jānis Nords. Filma būs Latvijas, Lietuvas un Polijas kopražojums pēc amerikāņu scenārista Meta Goseta darba motīviem, adaptēts Latvijas vidē. Topošās spēlfilmas projekts jau guvis atzinību Itālijā, Triestes starptautiskajā kino forumā.

“Ar putām un lūpām” ir stāsts par bijušo policistu Didzi, kurš pēc smagas auto avārijas cenšas uzsākt dienesta suņu apmācības biznesu. Viņam ir sarežģītas attiecības ģimenē, bet neparedzēti apstākļi ar suņiem, kas negaidīti sāk apdraudēt apkārtējos, liek Didzim meklēt kopīgu valodu ar sievu un tikt galā ar saviem pagātnes dēmoniem.

"Stāsts ir azartisks, neparedzētiem pavērsieniem pilns, nedaudz mistisks vietām un tāds, kur es, sēžot kino zālē, varētu iekrist iekšā un aizmirsties," saka  filmas režisors Jānis Nords.

"Jānis Nords, kā režisors ir tomēr viens no tiem, kas domā par savu skatītāju, līdz ar to es domāju, ka [filma] būs ļoti plašai auditorijai, izklaidējoša, ar savu devu asuma un tajā pašā laikā ar sarkasmu un humoru," uzskata producente Alise Ģelze

Īpaši filmas vajadzībām no Ungārijas atceļojuši deviņi, tieši filmēties apmācīti suņi. Kā jau pieņemts kino – katram suņu aktierim ir arī dubultnieki.

"Suņus filmēšanai gatavo 2-3 mēnešus, tas vienmēr atkarīgs no ainas sarežģītības. Šai filmai gatavojāmies divus mēnešus," stāsta suņu treneru pārstāvis Balāžs Ģēri. "Suņiem svarīgi ir mēģinājumi vietās, kur notiks filmēšana. Viņiem ļoti garšo desas, ar tām mēs viņus apbalvojam par katru izpildīto triku. Jo vairāk desu, jo labāka aktierspēle."

Suņu klātbūtne šo cilvēku attiecību stāstā paceļ likmes dažādu situāciju risinājumos, kā arī kalpo kā dabisks spriedzes kāpinātājs, kas virza un motivē galvenos varoņus. Policistu Didzi filmā atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, kura varoņa personība esot aktieriski sarežģīts uzdevums.

"Mans personāžs ir izbijis policists, kas mīl suņus un ir suņu cilvēks. Tā nelaime viņam ir notikusi pirms kaut kāda laika  - viņam ir noņemta kāja, viņš staigā ar protēzi, ko man kā aktierim ir sarežģīti apvienot. Gan to suņu padarīšanu, gan to protēzi, gan to gaitu, ja man zem biksēm ir abas kājas. Galīgi vienkārši nav, bet ir ļoti interesanti," atzīst Daudziņš.

Studijas “Tasse Film” projektā galvenā sieviešu loma uzticēta Valmieras teātra aktrisei Ievai Puķei. Filmas operators ir amerikānis Tobiass Datums, kurš strādājis arī pie Norda iepriekšējās filmas “Mammu, es tevi mīlu”. Filmai jau šobrīd ir zināms starptautisks izplatītājs, kurš intensīvi seko līdzi filmēšanas procesam, lai 2017.gadā, kad filma “Ar putām uz lūpām” būs gatava, piedāvātu tai labākās sadarbības iespējas. Jau vēstīts, ka filmas "Ar putām uz lūpām" pirmizrāde plānota 2017.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti