Šogad pirmizrādi piedzīvos 47 latviešu filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad pirmizrādi piedzīvos 47 latviešu filmas. 42 no tām tapušas ar Nacionālā kino centra (NKC) atbalstu. Jauno filmu vidū būs piecas spēlfilmas, četras īsfilmas, 27 dokumentālās filmas un 11 animācijas filmas.

"Tātad 2015. gadā pirmizrādi piedzīvo 42 latviešu filmas, kas tapušas ar Nacionālā kino centra administrēto valsts finansējumu," Latvijas Radio stāsta Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma. 

"Protams, parasti vislielākā sabiedrības interese ir par spēlfilmām, jo šīs filmas top vairākus gadus, un spēlfilmas nereti tiek uzskatītas par nacionālā kino kvalitātes un veselības rādītāju. Un jāsaka, ka šogad būs četru Nacionālā kino centra finansētu filmu pirmizrādes," atklāj Rietuma. "Dominē vēsturiskā žanra filmas."

Šogad paredzēta Lailas Pakalniņas filmas "Ausma", Viestura Kairiša "Melānijas hronikas", Dāvja Sīmaņa "Pelnu sanatorijas" un Māra Martinsona "Romeo un Džuljetas" pirmizrāde.

"Protams, filmas Latvijā top arī bez valsts atbalsta, vai saņemot dažādu atbalstu, piemēram kultūrkapitāla fondā vai mecenātu atbalstu, tā kā noteikti būs arī citu filmu pirmizrādes,” skaidro NKC vadītāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti