Rīgas apkaimēs notiks filmu brīvdabas seansi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

6.augustā plkst. 22.30 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" Nacionālais kino centrs uzsāk "Rīgas kino" filmu brīvdabas seansu ciklu, kurā tiks demonstrētas šī Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekta radošajās darbnīcas veidotās bērnu un jauniešu īsfilmas, kā arī Latvijas kino klasika par Rīgu.

Filmas par Rīgu tiks izrādītas vairākos brīvdabas seansos augustā un septembrī Rīgas apkaimēs: Imantā, Vecmīlgrāvī, Āgenskalnā un citviet.

Pirmajā cikla pasākumā 6.augustā gaidāmas vairākas pirmizrādes.

Brīvdabas seansā tiks demonstrēta režisora Ivara Zviedra dokumentālā īsfilma "Kinoskola", kas tapusi projekta laikā meistardarbnīcā Jaunciemā. Īsfilma ir viena no darbnīcas dalībniekiem, 14 gadus vecā Jaunciema iedzīvotāja Andreja portrets.

Mūzikas video "In Your Light" ir grupas "The Sudden Lights" pirmais singls un video, ko veidojušas Una Cekule un Elma Pētersone. Filma izveidota režisora Mārtiņa Grauda meistardarbnīcā centrā, filmēta Andrejsalā, meklējot uzstāšanās vietu jaunajai grupai.

Filmas "Mazais kapteinis" režisors ir Rīgas Amatniecības vidusskolas skolēns Rūdolfs Elvis Zariņš. Filma ir stāsts par zēnu, kurš sapņo reiz uzkāpt uz sava kuģa klāja. Filma veidota Mārtiņa Grauda meistardarbnīcā Daugavgrīvā.

Animācijas filma "Ābolu zagšana" tapusi "Multeņkulteņu" animācijas darbnīcā Āgenskalnā. Filmas autori ir Elīza Bārbala, Estere Karolīna Selgus, Anna Rozenberga, Linda Trofimova, Katrīna Rugāja un Boneta Bērziņa. Filmā atainoti notikumi Āgenskalna tirgū un pie ābeles, kas aug kādā slepenā nostūrī Uzvaras parkā.

Latvijas kino klasikas sadaļu atklās režisora Andreja Apsīša dokumentālā filma "Esplanāde", kas tapusi 1990.gadā. Filmas notikumi sākas tieši tajā vietā, kur šodien slejas kultūras vasarnīca "Esplanāde 2014", tikai pirms 24 gadiem. Vēl viens lēciens pagātnē aizved skatītāju uz 20.gadsimta 20.gadu sākumu tajā pašā vietā, un tad sākas ceļš cauri desmitgadēm - visa Latvijas vēsture atspoguļojas šajā laukumā kā ūdenspilē. Filmā izmantoti Kino arhīva materiāli.

Vēl seansā 6.augustā tiks demosntrētas filmas "Rīgai 750 gadi", "Pilsētas portrets", "Rīgas smaidi", "Kas dzīvo komunalkā".

Brīvdabas seansu programma pieejama projekta "Rīgas kino" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti