Citi notikumi kultūrā

"Pieci.lv 3 gadu jubilejas svinības Kalnciema kvartālā"

Citi notikumi kultūrā

TV PIRMIZRĀDE. "Eiropas kino balvas pasniegšanas ceremonija 2016"

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) noslēgums

Rīgas Starptautiskā kino festivāla galveno balvu iegūst filma «Pelnu sanatorija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla konkursa galveno – "Riga IFF" – balvu saņēma Dāvja Sīmaņa filma "Pelnu sanatorija", liecina festivāla organizatoru informācija.

"Riga IFF" konkursā šogad bija atlasītas deviņas filmas, un par labāko žūrija atzina Sīmaņa lenti "Pelnu sanatorija", kas ir kā "pārlaicīga un universāla alegorija par neizsakāmajām kara šausmām, kas pasniegta ambiciozā un kompromisus nepieļaujošā kino valodā".

Žūrijas īpašā balva ceļos uz Norvēģiju – aktierim Trondam Nilsenam par darbu Ērika Šolbjerga filmā "Piromāns". Žūrijas pamatojums: "Par izcilu sarežģīta tēla portretējumu, kas iemieso filmas vēstījuma būtību".

"Riga IFF" programmas "Artdocfest/Riga" Skatītāju balvu saņēma Vlada Antoneviča filma "Slepkavības atļauja".

Par labāko īsmetrāžas filmu bērnu žūrija atzina animācijas filmu "Lilī tīra zobus", bet par pilnmetrāžas filmu – nīderlandiešu komēdiju "Mazais gangsteris".

"Short Riga" starptautiskajā konkursā galveno balvu saņēma Joannas Rīteles animācijas īsfilma "Kvēlās mammas" (Zviedrija, 2016). Īpašo balvu saņēma Pedro Peraltas filma "Debesbraukšana" (Portugāle, 2016).

"Short Riga" Baltijas studentu konkursā balvu saņēma Viganta Bahmackis filma "Visi ilgojas pēc Prana Ivanauska" (Lietuva, 2016).

"Short Riga" Baltijas mūzikas video konkursa galveno balvu saņēma Tomija Keša darbs "Winaloto" (Igaunija, 2016). Īpašo balvu žūrija piešķīra lietuviešu komiķa, mūziķa "Sventinis bankuchenas" klipam "Lietuvos istorijos repas" (režisori Šventinis Bankuhenas, Andriuss Alčiauskas, Aiste Papartite).

Jau vēstīts, ka Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisinās no 13. oktobra līdz 23. oktobrim ar astoņām filmu programmām, dažādiem nozarei un sabiedrībai domātiem pasākumiem, vairākiem starptautiskiem filmu konkursiem.

Sestdien, 22.oktobrī, notika apbalvošanas ceremonija, kurā pasniegtas balvas festivāla konkursu programmu laureātiem. Ceremonijas tiešraidi varēja vērot portālā LSM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti