«Riga IFF» demonstrēs Nanni Moreti jaunāko filmu «Mana māte»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) demonstrēs itāliešu režistora Nanni Moreti jaunāko filmu „Mana māte” (Mia Madre), kura šogad tika nominēta Kannu kino festivāla Zelta palmas zaram.

Režisors, scenārists, aktieris, producents un arī politiskais aktīvists Nanni Moreti ir Kannu veterāns – pirmā konkursā iekļautā filma bija 1978. gadā tapusī „Bumba, te es esmu” (Ecce bombo), kura drīz izpelnījās kulta statusu un joprojām tiek atzīta par vienu no visu laiku nozīmīgākajām itāliešu filmām. Savukārt 2001.gadā tieši Moreti bija tas, kurš pārtrauca 23 gadu ilgo pauzi, kopš Itālijas kino nebija triumfējis Kannās, un ar drāmu „Dēla istaba” (La stanza del figlio) aizsāka arī jaunu posmu savā karjerā.

Moreti jaunākā kinolente ir aizkustinoša drāma par Margeritu (savu vārda māsu – atveido aktrise Margerita Buja) – režisori, kura uzņem filmu ar neciešamas dabas amerikāņu aktieri galvenajā lomā (viens no brāļu Koenu aktieriem Džons Turturo), un vienlaikus cenšas tikt galā pati ar savu dzīvi, mātes slimību un meitas pieaugšanu.

Margeritas brāļa Džovanni lomu atveido pats režisors, un, kā iepriekšējās filmās, viņa tēls ir tiešs, trāpīgs un asprātīgs. Dēvēts par Vudija Allena itāliešu brālēnu, Moreti jau gandrīz 40 gadus uzņem filmas, taču uzsver, ka neesot režisors – vien brīžos, kad tiešām sakrājies sakāmais, uzņemot kādu filmu. „Manas mātes” scenārija ideja viņam radās filmas „Mums ir pāvests” (Habemus Papam) uzņemšanas laikā, kad no dzīves aizgāja Moreti māte.

Jau vēstīts, ka Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 15.līdz 25.oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti