Kultūras ziņas

Arno Jundzes romāns "Putekļi smilšu pulkstenī"

Kultūras ziņas

Atklāj Osvalda Zvejsalnieka dabu izstādi

Top jauna filma par grūtībām ģimenē

Renārs Vimba uzņem spēlfilmu «Es esmu šeit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisors Renārs Vimba uzņem latviešu spēlfilmu "Es esmu šeit", kas stāsta par divu pusaudžu cīņu ar dzīves mestajiem izaicinājumiem un atbildību. Iespējams, filma liks cilvēkiem aizdomāties par Latvijā joprojām aktuālo  aizbraukšanas tēmu.

17 gadus vecajai Rajai un viņas 12 gadus vecajam brālim Robim tēvs ir gājis bojā, bet māte strādā Anglijā.  Bērni, dzīvojot ar vecmāmiņu, nonāk ļoti sarežģītā situācijā - jāsāk apzināties morāle, pienākuma apziņa pret savu ģimeni, valsti un pašiem pret sevi.

Tas varētu būt visiem tiem, kam ir aktuāls jautājums par palikšanu vai aiziešanu. Es nerunāju par fizisku pārvietošanos telpā, bet par to, vai palikt un cīnīties, vai varbūt atlaist un doties prom, pieņemt kaut kādas citas izvēles. Auditorija ir plaša," norāda filmas "Es esmu šeit" scenārists un režisors Renārs Vimba.

Filmas vizuālo un muzikālo noformējumu režisors uzticējis islandiešiem - operatoram Arnaram Torisonam un komponistam Valgeiram Sigursonam, kas neapšaubāmi ietekmē filmas noskaņu. Galvenie aktieri - Elīna Vaska un Andžejs Jānis Lilientāls - Rajas un Robja lomām izmeklēti no teju 1500 pretendentiem. Filmā spēlē virkne Latvijā zināmu aktieru - Zane Jančevska, Ruta Birgere, Edgars Samītis, Jānis Kirmuška un citi.

Šīs filmas tēma ir ļoti interesanti saprotama ne tikai lokālai auditorijai, tāpēc mūsu projekts ir bijis tik veiksmīgs ārvalstu filmu tirgos. Tā ir saprotama tēma, noteikti aktuāla Austrumeiropā, jo visur ir tendence, ka cilvēki pamet vienu vietu, lai dotos uz citu," saka režisors.

Aizdomas, ka top kārtējā latviešu filma, kam raksturīgs labs operatora un aktieru darbs, bet bieži iztrūkst laba scenārija, varētu kliedēt Eiropā atzīta scenāriju konsultanta Migela Mačaļska piesaistīšana.

"Filmu veidojot, tev prasa atkal un atkal, par ko ir filma. Vienā mirklī tas ir līdz kaklam. Varbūt pirmos mēnešus esi uzrakstījis kādu skici, tad tev noskaidrojas. Sākumā ūdens ir sakults, tad nosēžas, tad tu pats saproti, par ko tad īsti tas ir," teic Renārs Vimba.

Šobrīd filmas garākais uzņemšanas periods - 19 filmēšanas dienas - ir veiksmīgi pabeigts, bet filmēšanu pilnībā noslēgt plānots šī gada nogalē. Filmā būs redzami trīs dažādi gadalaiki, un filmēšana notiek Latvijas laukos Rēzeknes novadā, Rīgā, kā arī Londonā.

Spēlfilma "Es esmu šeit" top studijā “Tasse Film”. Filmas pirmizrāde iecerēta nākamā gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti