Prezentēs LKA kino režijas maģistrantu īsfilmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

4.februārī kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā notiks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) kino režijas 2014.gada maģistrantu diplomdarbu īsfilmu skate.

"Šī kursa studenti ir saņēmuši augstvērtīgu profesionālo treniņu, un katrs no viņiem ir spējis izveidot savu neatkārtojamu, personisku rokrakstu," norāda LKA kino režijas kursa vadītājs režisors Gatis Šmits.

"Piecas dažādas filmas no pieciem daudzsološiem talantiem," tā jauno kino režisoru veikumu vērtē Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, kurš ar režisoriem strādājis divus semestrus.

LKA kino režijas diplomdarbu skatē tiks prezentētas piecas jauno kino režisoru īsfilmas.

Režisora Jāņa Ābeles filma "Augstāk par zemi" stāsta par jauniešiem Jēkabu, Lindu un Rihardu, kuri bauda romantisku, bohēmas pilnu pavasari. Rīgā plaukst ābeles un nenovēršami tuvojas karš.

Skats no filmas "Augstāk par zemi" (publicitātes foto)

Režisores Martas Hercas kino darbs "Mans kauss plūst pāri malām" vēsta par Robertu, kurš dzīvo svētā dzīvi. Viņš nežēlo sevi darbā un nesavtīgi kalpo cilvēkiem. Tomēr Roberta dzīves drošo pamatu satricina Bībeles grupas dalībniece Laila.

Skats no filmas "Mans kauss plūst pāri malām" (publicitātes foto)

Īsfilma "Skrūvgriezis" (režisors Jurijs Skorobogatovs) ir stāsts par darbmācības skolotāju, apdrošināšanas krāpniekiem, valūtas maiņas punkta darbiniekiem un kabatzagļiem, kuri iesaistās cīņā uz dzīvību un nāvi par somu ar grūti konvertējamu valūtu.

Skats no filmas "Skrūvgriezis" (publicitātes foto)

Valērija Oļehno "Papa" vēsta par no cietuma atgriezušos tēvu, kurš cenšas atjaunot attiecības ar savu dēlu. Labie nodomi saduras ar negaidītiem šķēršļiem. Tēvs un dēls kopā pavada neaizmirstamu dienu, kas vienam no viņiem var izrādīties pēdējā.

Skats no filmas "Papa" (publicitātes foto)

Jaunā režisore Madara Didrihsone uzņēmusi īsfilmu "Regīna", kur teorētiskās fizikas profesors saduras ar neatrisināmu problēmu - savām pirmajām attiecībām ar reālu sievieti.

Skats no filmas "Regīna" (publicitātes foto)

Īsfilmu veidošanā padomus jaunajiem režisoriem devis Boriss Frumins un LKA pasniedzēji, finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

LKA kino režijas 2014.gada maģistrantu diplomdarbu īsfilmu skate notiks 4.februārī plkst. 20 kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā, februārī un martā filmas būs skatāmas arī Kaņepes kultūras centrā, Rīgas kinomuzejā un "Teātra bārā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti