«Positivus» kino teltī - jauno talantu īsfilmas un pasaules klasika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šogad festivāla "Positivus" kino teltī būs skatāmas jauno režisoru veidotas īsfilmas, pazīstamu režisoru pilnmetrāžas darbi, kulta filmas, tematiskas filmu programmas, kā arī notiks diskusijas un sarunas.

Ar Latvijas jaunāko laiku vēsturi varēs iepazīties žurnālista un scenārista Jāņa Dombura un režisores Antras Cilinskas kopīgi veidotās dokumentālās filmas "4.maija republika" seansā, kā arī Dāvja Sīmaņa filmā "Pēdējā tempļa hronikas".

Šogad festivālā godā tiks celtas īsfilmas. "2Annas" piedāvās programmas "Vīrieši Eiropas jauno režisoru īsfilmās" un "Vīrieši Latvijas jauno režisoru īsfilmās", tajās aplūkojot spilgtākos vīriešu tēlus no pēdējo gadu festivāla "2Annas" programmām, sniedzot antropoloģisku pētījumu par dažādām vīriešu lomām mūsdienu Eiropā.

Rīgas kinomuzejs sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) demonstrēs izlasi no pirmajām LKA tapušajām studentu filmām, tā piedāvājot ieskatu šobrīd zināmu Latvijas kino vides profesionāļu pirmajos soļos kinematogrāfijā.

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla (Riga IFF) kuratori piedāvās vairākas kino programmas sadarbībā ar LKA, "Baltic Film & Media School" un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmiju, kā arī mūzikas video "mash-up" izlasi, bet uz gleznainās Dabas skatuves ekrāna koncertu starplaikos būs skatāmas svaigas īsfilmas no visas pasaules.

Pilnmetrāžas filmām tiks atvēlēti vakari. Tiks izrādīta Aika Karapetjana šausmu filma "M.O.Ž.", kino klasika "Barbarella" un "The Warriors", vampīrkomēdija "What We Do In The Shadows", Skandināvijas kino pārstāvēs "Simtgadnieks, ka izkāpa pa logu un pazuda". Agri no rīta un vēlu vakaros tiks demonstrētas "Avārijas brigādes" sērijas animācijas filmas.

Kino teltī tiks demonstrētas pēdējo gadu laikā Latvijā tapušas filmas, kas novērtētas arī starptautiski - "Izlaiduma gads", "Akmeņi manās kabatās", "Modris". Būs skatāma ekstrēmajam sportam veltītā piedzīvojumu filma "Pazust Latgalē", vēsturiski dokumentālā drāma "Uz spēles Latvija", tāpat vecākā joprojām pieejamā Latvijas vēsturē tapusī skaņu filma "Gauja".

Kā vēstīts, devītais "Positivus" festivāls norisināsies no 17. līdz 19.jūlijam Salacgrīvas Zvejnieku parkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti