NKC izsludina Latvijas simtgadei veltītu filmu projektu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nacionālais kino centrs (NKC) 2.septembrī izsludinājis Latvijas valsts simtgadei veltītu filmu projektu konkursu.

Konkursa mērķis ir 2018.gadu sagaidīt ar vismaz piecām pilnmetrāžas spēlfilmām un pilnmetrāžas animācijas filmu par mūsu valstij nozīmīgām tēmām. Šobrīd no valsts budžeta projektu attīstīšanai piešķirti 264 654 eiro, bet kino centrs rūpēsies par līdzekļu piesaisti arī turpmāk.

Projekti jāiesniedz līdz šā gada 2. oktobrim.

Visu septembra mēnesi līdz pat oktobra sākumam mēs gaidīsim projektus, kas piedāvā sabiedriski un sociāli nozīmīgas tematikas filmas - gan vēsturiskās filmas, gan literāru darbu ekranizācijas, gan bērnu un jauniešu filmas, gan arī šo pilnmetrāžas animāciju," skaidro Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Kā informeja Dita Rietuma, filmu projektus vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs "Emmy" balvas laureāte, Losandželosā dzīvojošā latviešu izcelsmes komponiste Lolita Ritmanis, mecenāts Boriss Teterevs, literāte Māra Zālīte, kinorežisors Jānis Streičs, režisors Pēteris Krilovs, kino zinātnieks Viktors Freibergs, Latvijas jaunā teātra institūta direktore, Nacionālās kultūras padomes locekleGundega Laiviņa, kā arī NKC pārstāvis.

Programmas ietvaros vairākās atlases kārtās līdz 2018.gadam iecerēts izveidot ne mazāk kā sešas nozīmīgas filmas, tajā skaitā pilnmetrāžas spēlfilmas, kā arī pilnmetrāžas animācijas filmas programmas mērķu īstenošanai.

Konkursā var tikt iesniegti arī iepriekš NKC attīstības finansējumu saņēmušie projekti, bet atbalsta gadījumā konkursa finansējums tiem tiek piešķirts, ņemot vērā NKC iepriekš piešķirtā finansējuma mērķi un apmēru.

Konkursā plānots atbalstīt ne mazāk kā 12 filmu projektu attīstīšanu, viena konkursā atbalstāmā projekta piešķīrumam nepārsniedzot 22 tūkstošus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti