Rīta Panorāma

Intervija ar Nilu Ušakovu

Rīta Panorāma

Sākas festivāls BILDES 2014

Intervija ar Juri Kursieti

«Modra» režisors: Filmas veiksmes stāsts ir tāds, ka tas ir sanācis tik īsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Stāsts ir reāls un tas arī tika filmēts reālistiskā stilā, lai viņš jūtas īsts. Arī filmas veiksmes stāsts ir tāds, ka tas ir sanācis tik īsts," uzskata spēlfilmas "Modris" režisors Juris Kursietis.

Filma "Modris", kas Latvijā pirmizrādi piedzīvos 24.oktobrī, jau novērtēta ārpus pašmājām - starptautisko pirmizrādi tā piedzīvoja Toronto filmu festivālā, tā izrādīta arī Varšavas festivālā, saņēmusi atzinības balvu Sansebastjanas festivālā.

Juris Kursietis atzīst, ka tas ir patīkami, bet filma tomēr ir radīta ne festivāliem, bet gan latviešiem. "Man tomēr ir svarīgāk skatīties, kas ar filmu notiks šeit Latvijā, jo tas tomēr ir nopietns komentārs par mūsu sabiedrību, par mūsu vecāku un bērnu attiecībām, par varas un indivīda attiecībām. Ir uzdots jautājums, kur mēs tagad tālāk dosimies," norāda Kursietis.

Režisors norāda, ka filmas stāsts ir saprotams daudziem, tai skaitā ārpus Latvijas, jo spēlfilmā skartās problēmas ir universālas. Kursietis arī uzteic galvenās lomas atveidotāja Kristera Pikšas spēju iejusties tēlā. Jaunajam puisim, kurš mācās Rīgas pārtikas ražotāju vidusskolā, "Modris" ir pirmā kino pieredze.

Režisors arī atklāj, ka bijis svarīgi, lai galvenās lomas atveidotājs spētu improvizēt un pieņemt filmēšanas metodi - viss scenārijs bija zināms tikai pēdējā filmēšanas dienā.

Kā jau esam vēstījuši, filmas "Modris" stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem. Filma attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu - konflikts ar māti iziet no rāmjiem un par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas puisi noved krustcelēs ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem.

"Tas ir reāls stāsts, un tas atnāca pie manis atnāca caur vienu draugu, kurš pēc profesijas ir advokāts, un viņš man, vienu vakaru sēžot pie alus glāzes, to izstāstīja. Tas notika pirms vairākiem gadiem, un viņš bija šo puisi pārstāvējis tiesā," stāsta Juris Kursietis.

Režisors arī atklāj, ka pirms vairākiem gadiem viņš arī esot saticis puisi, kura dzīvesstāsts kļuva par filmas sižetu. "Ar viņu viss ir kārtībā. Viņš ir nonācis uz pareizā ceļa," norāda Juris Kursietis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti