Kultūras ziņas

Hermaņa iestudējums atklāj "La Scala" sezonu

Kultūras ziņas

Ruksītis sāk ceļojumu

Stenlija Kubrika filmu retrospekcija

Melnais humors un cilvēka tumšā puse «Kino bizes» filmās četru gadu jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mazie kinoteātri Eiropas pilsētās ir plaši izplatīti, bet Latvijā to ir maz. “Kino Bize” šajās dienās svin četru gadu jubileju, kurā kinoteātris sarūpējis dāvanu kino cienītājiem – no šodienas, 6.decembra, līdz svētdienai, 11.decembrim, “Kino Bize” piedāvā klasiķa Stenlija Kubrika filmu retrospekciju.

Nekomerciālais un festivālu kino, klasika un jauno režisoru veikums – tāds ir “Kino Bize” programmas uzstādījums. Ar to nelielais kinoteātris Elizabetes ielā ir sasniedzis četru gadu jubileju.

“Kino Bize” vadītājs Māris Prombergs norāda, ka konoteātrī tiek demonstrētas filmas, kuras daudzkārt nepiekāpjas kaut kādām normām un rāda pavisam citu kino.

Kā stāsta kinoteātra vadītājs, arī ar nekomerciālām filmām var nodrošināt neliela kinoteātra pastāvēšanu. Vismaz šobrīd valstī tam ir labvēlīgi apstākļi.

„Četri gadi ir pietiekami liels posms, lai to censtos sakārtot kā mazu mikro uzņēmumu. Ceru, ka valstiski prioritātes nemainīsies un nelieli uzņēmumi tiks atbalstīti,” stāsta Prombergs.

“Kino Bize” jubileja tiks atzīmēta ar Stenlija Kubrika filmu retrospekciju. Tās ir filmas, kurās aizraujošā veidā režisors ir aptvēris vairāk nekā 30 gadus ilgu kino mākslas un cilvēces evolūcijas periodu.

Stenlija Kubrika filmu retrospekcijas rīkotāja Ieva Lange stāsta, ka Kubrika filmas nav gaišas un pozitīvas, drīzāk ar melno humoru un par cilvēces tumšo pusi.

14 bezmaksas seansos līdz svētdienas vakaram tiks izrādītas septiņas zināmākās Holivudas meistara filmas. Bet šovakar retrospekciju atklās ar Kubrika “Mehānisko apelsīnu”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti