Līdz 1.maijam Rīgas pilsētvidē skatāma Ivara Grāvleja urbānā intervence

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016 ietvaros vēl līdz 1. maijam Rīgas pilsētvidē skatāma Ivara Grāvleja urbānā intervence “Mūžu dzīvo, mūžu mācies”.

Ivars Grāvlejs (1979)

Fotogrāfs, fotogrāfijas pasniedzējs, daudzu izstāžu dalībnieks un kurators.
Ieguvis maģistra grādu FAMU Izpildītājmākslas akadēmijas Kino un televīzijas fakultātē Prāgā (Čehija).

Pēdējo desmit gadu laikā kopumā 39 personālizstādes Rīgā, Prāgā, Budapeštā, Briselē un citur.

Piedalījies 47 grupu izstādēs, tajā skaitā "Viewfinders. Laikmetīgā Baltijas un Ziemeļvalstu fotogrāfija" (2014) Rīgā un Pingyao (Ķīna) ar darbu "Informatīvi muzikāls, vizuāls un interaktīvs ieskats dažu Latvijas fotogrāfu daiļradē".

Divas reizes ir nominēts Purvīša balvai.

“Mūžu dzīvo, mūžu mācies” ir divdesmit fotokolāžu sērija, kurā parodēti reklāmas “saldo” attēlu veidošanas paņēmieni un estētika. Grāvlejs lieto provokācijas taktiku ar mērķi testēt, kā fotoattēls publiskā telpā psiholoģiski iedarbojas uz uztvērēja prātu, uzmanību, atmiņu, asociācijām un jūtām. Mākslinieks pievērš uzmanību mūsdienu cilvēku apsēstībai ar fotografēšanu un fotogrāfiju izvietošanu sociālajos tīklos; šīs apsēstības rezultātā nevienam vairs nepietiekot laika objektīvi izvērtēt notiekošo, atrodoties vizuālā piesārņojumā – vizuālās informācijas smogā. Intervences kuratore – Inga Brūvere.

Darbi skatāmi 6. tramvaja maršrutā – iepretim Rīgas Centra humanitārajai vidusskolai, pieturvietās K. Barona ielā - “Sporta nams “Daugava””, “Pērnavas iela”, Brīvības ielā pieturvietā “K. Barona iela”, Ropažu ielas pieturvietās "VEF", "Gustava Zemgala gatve", “45. vidusskola”,  “Krustabaznīcas iela”, “T/P Alfa”, Brīvības gatves pieturvietās  “Sporta akadēmija”, “Meža skola”, “Tirzas iela”, “Mārkalnes iela”, kā arī galapunktā “Jugla”.

Savukārt, izvēloties uz Juglu doties ar autobusu, Grāvleja darbi vērojami pieturvietās “Meža skola”, “Vairoga iela”, “Krustabaznīcas iela”, “Zemitānu laukums”, “Juglas iela” un “Dzērbenes iela”.

Jau vēstīts, ka Rīgas Fotogrāfijas biennāle ir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, par prioritāti izvirzot Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionus. No 14. līdz 24.aprīlim tika atklāta virkne dažādu izstāžu Rīgā un Kuldīgā, kā arī noturēti starptautisks starpdisciplinārs simpozijs un radošās darbnīcas.

Rīgas fotogrāfijas biennāles 2016 izstādes būs apskatāmas līdz maija vidum, bet centrālā izstāde ‘‘Restart‘‘ - līdz 12. jūnijam. Biennāles norises turpināsies arī ar lekcijām, tikšanām ar māksliniekiem un tās aktīvu dalību dažādos pilsētvides projektos.

17.jūnijā “Māklsas stacijā Dubulti‘‘ tiks atklāta Anša Starka (Latvija) izstāde “Portreti RL”.

Vairāk informācijas par citiem biennāles mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti