Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt «Lapsu medības»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sākot no 23. janvāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt uz patiesiem notikumiem balstītu drāmu „Lapsu medības” („Foxcatcher”).

Režisora Beneta Millera filma jau ir saņēmusi Kannu kinofestivāla balvu par labāko režiju un vairākas nozīmīgas kino balvas „Zelta globuss” nominācijas. Turklāt kritiķi drāmai prognozē arī panākumus „Oskara” balvu ceremonijā. Tā cīnīsies par labākās titulu piecās kategorijās: labākais režisors, labākais aktieris galvenajā lomā, labākais aktieris otrā plāna lomā, labākais scenārijs un labākais grims.

Uz patiesiem notikumiem balstītā drāma „Lapsu medības” ir stāsts par neparastām un traģiskām attiecībām starp ekscentrisku miljonāru un diviem brāļiem, daudzkārtējiem pasaules čempioniem brīvajā cīņā.

Olimpiskais čempions, cīkstonis Marks Šulcs saņem miljonāra Džona Dupona uzaicinājumu pārvākties uz dzīvi pie viņa uz attālu muižu, kur Dupons ir izveidojis komandu „Foxcatcher”, lai gatavotos 1988. gada Seulas Olimpiskajām spēlēm. Marks pieņem šo uzaicinājumu ar prieku, jo saskata tajā iespēju beidzot iznākt no sava daudz titulētākā un veiksmīgākā brāļa Deiva ēnas. Tiesa, Dupona rokās Marks Šulcs ir tikai instruments, lai ar viņa palīdzību, izveidojot pasaules līmeņa cīkstoņu komandu, iekarotu cieņu augstākajās aprindās un iemantotu savas skeptiski noskaņotās mātes atzinību.

Galvenās lomas atveidotājs Stīvs Karels daudziem asociējas ar savu veiksmīgo komiķa karjeru, tāpēc viņa talantīgā pārvēršanās nepievilcīgā, agresijas un varaskāres pilnā ietekmīgas dinastijas mantiniekā ir īsts pārsteigums pat kino profesionāļiem.

Arī pats aktieris preses konferencēs ir atzinis, ka darbs pie filmas „Lapsu medības” ir bijis krietni ārpus viņa komforta zonas.

„Tas var izklausīties samāksloti, bet es uzskatu, ka par mana tēla panākumiem man jāpasakās grima māksliniekiem. Katru rītu grimēšanas procesam tika veltītas vismaz trīs stundas. Pat šoferis, kurš mani veda uz filmēšanas laukumu, mainījās, kad ieraudzīja mani sagrimētu atbilstoši lomai. Cilvēkiem bija tendence no manis izvairīties mana drūmā izskata dēļ,” atceras Stīvs Karels.

Līdzās Stīvam Karelam drāmā „Lapsu medības” spēlē arī tādas Holivudas zvaigznes kā Čenings Tatums, Marks Ruffalo un Sjēna Millere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti