Kultūras ziņas

Izcilības garīgās mūzikas festivālā

Kultūras ziņas

Diriģents Andris Nelsons Lucernas festivālā

Animācijas filma "Zelta zirgs"

Latvijā tapusi vērienīga animācijas filma «Zelta zirgs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijā tapusi vērienīga animācijas filma visai ģimenei "Zelta zirgs", kuras sižeta pamatā ir Raiņa luga "Zelta zirgs" par Antiņu, kurš no stikla kalna noceļ septiņus gadus tur dusošo princesi Saulcerīti. Jaunās animācijas filmas motīvs ir cīņa starp labo un ļauno. Drosmes un mīlestības spēks ir universāli, tāpēc arī tiem, kas Raiņa lugu nav lasījuši, filma solās būt aizraujoša un saprotama.

Latviešiem zināmie personāži no Raiņa lugas "Zelta zirgs" - Saulcerīte, Antiņš un Melnā māte - ir atdzīvojušies vērienīgā starptautiskā animācijas pilnmetrāžas filmā, kura Latvijā būs skatāma no 29.augusta. Filma ir veidota kopprodukcijā ar studiju "Rija", Lietuvas, Luksemburgas un Dānijas filmu studijām.

Stāsts ir par labo un ļauno - Melnā māte cenšas sagrābt varu pār pasauli, vairojot skumjas. Viņa ieslēdz princesi stikla zārkā un stikla kalnā, no kura princesi izglābj trešais tēva dēls.

"Stāsts ir ļoti vienkāršs un bērniem ļoti labi saprotams - Raiņa Saulgriežu pasaka. Mēs esam īpaši ar to, ka animācija ir zīmēta ar roku, kas ir saglabāta. Lielās studijas vairs netaisa tāda veida filmas," stāsta filmas "Zelta zirgs" režisors Reinis Kalnaellis.

"Zelta zirgs" tiks izrādīts visās kopprodukcijas valstīs - tai būs plaša auditorija, un stāstu par Antiņu uzzinās arī ārpus Latvijas.

"Mūsdienās māca aktīvāk pieņemt lēmumus, rīkoties, darboties. Es domāju, ka tas ir veids, kad nav melns un balts, ka ir dažādi virzieni, dažādas krāsas. Skatītāji vēlāk var diskutēt šo jautājumu, vai Antiņam vajadzēja uzreiz zobenu vilkt ārā un cīnīties ar bargo, ļauno princi vai mēģināt palīdzēt izglābt princesi," saka filmu studijas "Rija" vadītājs, producents Vilnis Kalnaellis.

Režisoram Reinim Kalnaellim šī ir debijas pilnmetrāžas filma. Viņš uzsver - ir svarīgi Raini jaunajiem skatītājiem parādīt ne tikai no literārās, bet arī no vizuālās puses.

Desmit gadus tapusī filma ir veidota līdzīgi Holivudas stilistikai ar daudziem mūsdienīgiem vizuālajiem efektiem. Filma ir muzikāla - to ieskaņojuši Latvijas labākie aktieri. Jaudīgo Melnās mātes lomu ieskaņojusi dziedātāja Laima Vaikule.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti