Iznāk grāmata par filmu «Rīgas sargi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Apgāds Zvaigzne ABC" sadarbībā ar filmu kompāniju “Platforma” laidis klajā grāmatu “Rīgas sargi. Laika stāsti”.

Ilzes Zvejas, Aigara Graubas un Andreja Ēķa grāmatas “Rīgas sargi. Laika stāsti” atvēršanas svētki notiks 11. novembrī – Lāčplēša dienā – plkst. 16 "Apgāda Zvaigzne ABC" prezentāciju zālē. Tajos piedalīsies filmas un grāmatas veidotāji, aktieri un filmas atbalstītāji, būs iespēja tikt pie autogrāfiem, sola izdevēji.

Filma "Rīgas sargi" pirmizrādi piedzīvoja 2007. gadā un jau pirmajos mēnešos to apmeklēja rekordliels skatītāju daudzums. Kopš tā brīža “Rīgas sargi” kļuvuši par latviešu patriotiskā kino klasiku un neatņemamu Lāčplēša dienas svinību repertuāra daļu.

Līdzīgi kā iepriekšējā šo pašu autoru grāmatā “Sapņu komanda 1935. Laika stāsti”, lasītājam būs iespējams iepazīties ar gan ar mākslas filmas “Rīgas sargi” scenāriju, ko veidojuši Aigars Grauba un Andrejs Ēķis, gan tā sižetam atbilstošiem vēsturiskiem ekskursiem Pirmā pasaules kara un Neatkarības kara (Brīvības cīņu) tematos, ko sarakstījusi žurnāliste Ilze Zveja. Viņa pieskārusies ne tikai politiskajai un militārajai vēsturei, bet arī daudziem tā laika sadzīves jautājumiem, sieviešu stāvokļa dramatiskajām izmaiņām kara laikā un pat kara gadu modes tendencēm.

Grāmata ir bagātīgi ilustrēta gan ar filmas kadriem, agrāk nepublicētiem aizkadriem un digitālo triku “atmaskojumiem”, gan ar autentiskām 1915.-1919. gada fotogrāfijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti