Ieva Romanova: Dāvis Sīmanis seniors strādāja ārkārtīgi daudz, ļoti radoši un izteiksmīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dāvis Sīmanis ir īpaša persona Latvijas kino, viņš ir strādājis ārkārtīgi daudz, ļoti radoši un izteiksmīgi, saka Latvijas Kinematogrāfistu savienības vadītāja Ieva Romanova. Ar īpašu seansu kinoteātra „Splendid Palace” Mazajā zālē trešdien, 5. aprīlī, plkst 18.30 tiks pieminēts kinooperators Dāvis Sīmanis seniors viņa 75 gadu jubilejā. Ieeja pasākumā brīva.

"Dāvis Sīmanis ir īpaša persona Latvijas kino, viņš ir strādājis ārkārtīgi daudz, ļoti radoši un izteiksmīgi. Viņš ir bijis operators un operatoru skolotājs. Šodien 18.30 „Splendid Palace” mēs skatīsimies Ilonas Brūveres dokumentālo filmu „Trakonams ar Dāvi” un filmu „Anna”, kas uzņemta 1996.gadā. Tā ir Aloiza Brenča pēdējā filma un Dāvja Sīmaņa pēdējais lielais darbs 35mm formātā. Filma ir par 16.gadsimtu, Rīgas Cisterciešu klosteri un reformācijas sākumu Latvijā. Būs iespēja tikties gan ar filmas radošo grupu, gan ar viņa kolēģiem un domubiedriem,” stāsta Latvijas Kinematogrāfistu savienības vadītāja Ieva Romanova.

Dāvja Sīmaņa kontā ir ap 40 dokumentālo un 30 spēlfilmu, daudzas no tām ietilpst Latvijas kino zelta fondā. Dāvis Sīmanis filmējis, piemēram, Aivara Freimaņa filmas „Ābols upē” un „Puika”, Arvīda Krieva „Aveņu vīnu” un „Fotogrāfiju ar sievieti un mežakuili” un Vara Braslas „Emīla nedarbus" un „Ziemassvētku jampadraci”.

Dāvis Sīmanis aizgāja mūžībā pirms desmit gadiem, un viņa jubilejas atcerei pasākumu šovakar rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti