Kultūras ziņas

Sākas mūsdienu mūzikas festivāls "deciBels"

Kultūras ziņas

Noslēdzies Nacionālā teātra lugu konkurss

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Iepazīstot «Kilograms kultūras 2015» pretendentus: Četras dokumentālās filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau pavisam drīz, 25. februārī svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas “Kilograms kultūras 2015” ieguvēji. Viņu vārdi kļūs zināmi tikai ceremonijā. LTV kultūras ziņu veidotāji atgādina par balvas pretendentiem. Kā pirmā izvēlēta kategorija "Kino".

Viena no četrām “Kilograma kultūras” balvu kandidātēm ir “Lielā Kristapa” laureāte “Ručs un Norie”. Tas ir dzīvespriecīgs stāsts par japāņu studentes viesošanos pie suitu sievām, par draudzību un divu kultūru saplūšanu.

“Kilogramam kultūras” izvirzīts arī godalgotās režisores Dzintras Gekas darbs par bēgļiem “Dieva putniņi”.

"Es taisu filmas emocionālas, jo tu vari caur sirdi cilvēkus uzrunāt, un tikai tad tu vari viņam kaut ko ieskaidrot, jo šobrīd skatītāju uzrunāt ir diezgan grūti," saka režisore Dzintra Geka.

Trešais nominats ir ar Latvijas Televīzijas starpniecību tapusī Lindas Oltes filma “Jānis. Elza. Mīlas grāmata”. Laikmetīgs skatījums uz Raiņa un Aspazijas sarežģītajam attiecībām.

Visbeidzot kilogramam izvirzīta arī filma par Latvijas mūzikas smagsvariem “Prāta vētru”. Nepilnu trīs mēnešu laikā šī kļuvusi par skatītāko dokumentālo filmu, kas Latvijā ir rādīta.

Gada balvas “Kilograms kultūras 2015” svinīgo apbalvošanas ceremoniju Latvijas Televīzija rādīs tiešraidē uzreiz pēc “Panorāmas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti