Fotogrāfijas vasaras skolā šogad piedalās 72 fotogrāfi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskajā Fotogrāfijas vasaras skolā (International Summer School of Photography, ISSP), kas šogad notiks Kuldīgas novada Pelču pilī no 2. līdz 9.augustam, piedalīsies 72 fotogrāfi no 24 pasaules valstīm,

Fotogrāfijas vasaras skolā jaunos fotogrāfus, kas atlases kārtībā ieguva iespēju piedalīties vienā no sešām meistarklasēm, izglītos pasaulē pazīstami fotogrāfijas profesionāļi, taču ISSP laikā ikviens fotogrāfijas interesents ir aicināts uz unikālu lekciju un prezentāciju programmu, kuras ietvaros ik vakaru no 3. līdz 8.augustam uzstāsies ISSP meistari un uzaicinātie viesi. Lekcijas notiks angļu valodā, ieeja - bez maksas.

ISSP meistardarbnīcas arī šogad vadīs pasaulē pazīstami un godalgoti profesionāļi, kas pārstāv dažādas fotogrāfijas jomas. Būs viens no šobrīd pasaulē atzītākajiem dokumentālajiem fotogrāfiem Saimons Norfolks, kurš savos darbos pēta kara ietekmi uz cilvēci, klasiskās un vienlaicīgi modernās melnbaltās fotogrāfijas pārstāvis no ASV Marks Stainmecs un Japānas laikmetīgās fotogrāfijas pārstāve Jurī Nagasima, kura savās dažkart kontroversiālajās fotogrāfijās aplūko ģimenes, dzimtes un seksualitātes tēmas. Pasniedzēju vidū ir arī multimediju eksperts Adrians Kelterborns, kā arī izcilais čehu fotožurnālists, aģentūras “VII” līdzdibinātājs Antoņīns Kratohvils, kurš pēdējo desmitgažu laikā apceļojis pasaules karstākos punktus. Ar savu pieredzi fotogrāmatu veidošanā dalīsies poļu fotogrāfs, apvienības "Sputnik Photos" parstāvis Rafals Milahs un fotogrāmatu dizainere Anja Naļecka.

Publiskajā pasākumu programmā 3. augustā plkst. 20.30 ir ISSP dalībnieku pirms vasaras skolas tapušo darbu prezentācija, 4. augustā plkst. 20 Marka Stainmeca lekcija “Mani darbi”, 5.augustā plkst. 20.30 Adriana Kelterborna lekcija “Multimediju stāsti – lineārais, interaktīvais un instalāciju formāts”, 6. augustā plkst. 20.30 Saimona Norfolka lekcija “Džons Bērks – lieliskākais kara fotogrāfs, par kuru nekad neesat dzirdējuši”, 7.augustā plkst. 20.30 Jurī Nagasima lekcija "Girly photo kustība Japānas fotogrāfijā 1990. gados” un 8.augustā plkst. 20.30 Marka Stainmeca lekcija “Eižens Atžē un vecumdienu brīvība” .

12. augustā plkst. 18 notiks arī Jurī Nagasimas un Marka Stainmeca publiskās lekcijas Rīgā, koprades telpā “The Mill”, Brīvības ielā 33.

ISSP Latvijā notiek jau devīto gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti