FOTO: LTV filmas «Rozentāls. Septiņi» uzņemšanas laukumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Televīzija uzsākusi veidot stundu garu dokumentālu filmu par mākslinieku Jani Rozentālu viņa 150. jubilejas gadā. Piedāvājam foto ieskatu filmēšanas procesā.

Dokumentālā filma „Rozentāls. Septiņi” būs pētnieciska rakstura dokumentāls inscenējums par mākslinieka dzīvi, darbu, konfliktiem un radošajām izaicinājumiem uzvarām. Tā atklās septiņas nozīmīgas epizodes Rozentāla dzīvē, kas veidoja viņu par to mākslinieku, kuru šodien godinām kā kanonisku vērtību.

Filma iecerēta vairākos līmeņos. Vienu no tiem veido stāsts par Rozentāla gleznām, savukārt vēsturisko dimensiju filmai piešķir septiņu Rozentāla dzīves epizožu atainojums, kas ietver nosacītus inscenējumus, aizkadra tekstu un arhīva materiālus. Attiecīgajā epizodē izsekotas konkrētas vietas, kuras Rozentālam ir bijušas zīmīgas – vecāku mājas Bebri, mēģinājumi izsisties Rīgā, Saldus, mākslinieka dzīvoklis Alberta ielā, Latviešu Biedrības nams u.c. Paralēli šīm dzīves epizodēm, izvēlēti septiņi mūsdienu gleznotāji, kuri ienes filmā dokumentalitāti un mūsdienīgumu. Procesa laikā katrs mākslinieks raksturo savas attiecības ar Jaņa Rozentāla personību un daiļradi.

Filmā iesaistīti gleznotāji Andris Vītoliņš, Kristians Brekte, Andris Eglītis, Ritums Ivanovs, Kristaps Zariņš, Rozentāla mazmazdēls Ansis Rozentāls un Kristīne Luīze Avotiņa.

Filmas scenārija autors – rakstnieks un literatūrzinātnieks, žurnālists Arno Jundze, režija – dokumentālo filmu un televīzijas raidījumu režisore Linda Olte, operators - izcils kadra un gaismas meistars Andris Priedītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti