Kultūras ziņas

JRT šosezon paliek Lāčplēša ielā

Kultūras ziņas

Sākas festivāls SANSUSĪ

Top filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru"

Filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» uzņemšana gandrīz jau galā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kuldīga ir latviešu filmu veidotāju visiemīļotākā vieta. Režisors Varis Brasla tieši Kuldīgā filmējis jau vairākas savas filmas: “Par mīlestību pašreiz nerunāsim” un skatītāju iemīļotos “Emīla nedarbus”. Šovasar Brasla Kuldīgā uzņem savu jauno filmu “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”. Filmas scenāriju veidojis daudzu viņa iepriekšējo slaveno filmu literārā materiāla autors Alvis Lapiņš.

Brasla ir možā omā, filmēšana notiek kino industrijai neraksturīgi harmoniski, un ir  zināms filmas pēdējā kadra ballītes datums, kas būs jau nākošnedēļ. Kopš iepriekšējās režisora filmas “Ūdensbumba Resnajam runcim” ir pagājuši jau 13 gadi un nepiedodami ilgi nācies cīnīties par iespēju veidot  jaunu filmu.

Kuldīgas silikātķieģeļu mājā ir šauri, bet tas ir reāls, kinomākslinieku mazliet apdarināts dzīvoklis. Režisors ir uzticīgs sev stāsta izvēlē, galvenie ir divi – astoņus gadus vecais pilsētas puika Oskars, kuru tēlos no 800 puikām izraudzītais Markuss Eglītis, un mazpilsētas vectēva ampluā iekāpis aktieris Mārtiņš Vilsons

Filmēšana rit raiti, un piektdiena ir pēdējā filmēšanas diena - arī daudzu Braslas filmu aktierim Uldim Dumpim vectēva drauga lomā.

Braslas filmas pirmizrāde ciklā “Latvijas filmas simtgadei” iecerēta tieši pēc gada – augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti