Filma «Kailā dzīvība» saņem žūrijas speciālbalvu festivālā «Artdocfest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas filmu studijā „Ego Media” producētā dokumentālā filma “Kailā dzīvība” (režisore Darja Hrenova) saņēmusi žūrijas speciālbalvu Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā „Artdocfest”, kas no 1. līdz 9. decembrim norisinājās Maskavā, Sanktpēterburgā un Jekaterinburgā, lsm.lv pavēstīja "Ego Media" pārstāve Ilze Pelnēna.

Krievijā lielākais un nozīmīgākais dokumentālo filmu festivāls „Artdocfest” ir politiski neatkarīgs, nesaņem valsts finansējumu un ir viena no retajām platformām Krievijā, kas atļaujas paust varai neērtus viedokļus. Festivāla šāgada devīze bija “Brīvības vietā / Вместо свободы”.

Dokumentālās filmas “Kailā dzīvība” galvenais varonis Pjotrs Pavļenskis ir viens no pavisam nedaudzajiem atlikušajiem Krievijas opozīcijas aktīvistiem, kurš izvēlējies visnotaļ savdabīgu pilsoniskās nepakļaušanās formu – protestēt pret Krievijā pieaugošo totalitārismu un agresiju pret kaimiņvalstīm ar viņaprāt vienīgo ieroci, kas cilvēkam ir atstāts, – savu ķermeni. 

Kad sistēma uzrīko paraugprāvu un notiesā „Pussy Riot” dalībnieces, Pavļenskis nostājas Pēterburgas centrā ar aizšūtu muti un izsaka savu atbalstu nežēlībā kritušajām māksliniecēm. Protestējot pret sabiedrībā valdošo apātiju, viņš pienaglo sevi pie Sarkanā laukuma bruģa. Visbeidzot, kad Pavļenskis aizdedzina totalitārās varas galvenās represiju iestādes - Federālā drošības dienesta durvis, varas iestāžu pacietības mērs ir pilns, un viņš tiek arestēts.

Latvijas pusi filmā pārstāv scenārija autore Elvita Ruka, komponists Kārlis Auzāns, montāžas režisors Armands Začs un kopproducents Guntis Trekteris. Latvijā filmas pirmizrāde plānota 2017. gada pavasarī.

Filmu finansiāli atbalstījis Nacionālais kino centrs un tā tapusi, sadarbojoties trim filmu studijām – „Ego Media” (Latvija), „Magic Mountain Studio” un „Ethnofund” (Krievija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti