Festivāls «Baltijas pērle» varētu turpināties; tam atrod 25 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kaut arī starptautiskā kinoaktieru festivāla "Baltijas pērle" rīkotāji rudenī izplatīja paziņojumu, ka 2014.gads būs pēdējais festivāla norises gads, Valsts kultūrkapitāla fonds festivāla rīkošanai nākamajā gadā piešķīris 25 000 eiro.

Kā liecina VKKF mājaslapā publicētā informācija, nauda piešķirta VKKF un ''Latvijas Valsts mežu'' finansētajā mērķprogrammā "Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi". Finansējuma pieprasītājs ir SIA festivāls "Baltijas pērle", bet atbildīgā persona - Marina Ļipčenko, kas ir minētā festivāla ģenerāldirektore.

Lūgta komentēt, kas, pretēji iepriekš paustajai nostājai, festivāla rīkotājus tomēr pamudinājis pieprasīt finansējumu, Ļipčenko, aizbildinoties ar aizņemtību, aģentūrai LETA sacīja: "Pagaidām neko nevaram pateikt, tie visi ir projekti."

Kopā mērķprogrammā "Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi" 2015.gadam sadalīti 1 318 500 eiro, no kuriem VKKF finansējums ir 959 117 eiro, bet "Latvijas Valsts mežu" finansējums - 359 383 eiro. Kopā atbalstīti 62 projekti.

Finansējuma saņēmējiem līgums ar VKKF jānoslēdz no 5.janvāra līdz 6.februārim.

Kā ziņots, šogad festivāls "Baltijas pērle" norisinājās Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā. Septembrī festivāla "Baltijas pērle" rīkotāji, atturoties no konkrētu iemeslu nosaukšanas, medijiem izplatīja paziņojumu, kurā bija sacīts: "Festivāls, kas sākās 1993.gadā, noslēgsies 2014.gada 21.septembrī." 2013.gadā festivāls nenotika finansējuma trūkuma dēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti