Eiropas kinobalvu ceremonijā triumfē filma «Tonijs Erdmanis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eiropas kinobalvu pasniegšanas ceremonijā, iegūstot balvas svarīgākajās kategorijās, triumfējusi vācu režisores Mārenas Ādes spēlfilma „Tonijs Erdmanis”, liecina informācija balvas rīkotāju mājaslapā.

Ādes filma tika atzīta par gada labāko filmu Eiropā, bet režisore saņēma statueti kategorijā „Eiropas režisors 2016”. Pie labākā aktiera goda tika Peters Simoniščeks, bet par labāko aktrisi tika atzīta Sandra Hīlere – abi no filmas „Tonijs Erdmanis”. Ādes filma ieguva Eiropas Kinoakadēmijas balvu arī kategorijā „Eiropas scenārists 2016” (Mārena Āde).

Jau vēstīts, ka filma “Tonijs Erdmanis” 23.novembrī Strasbūrā saņēma arī 2016.gada Eiropas Parlamenta “Lux” kino balvu. Savukārt pirms tam filma saņēma kinokritiķu federācijas FIPRESCI apbalvojumu Kannu kinofestivālā, kur ne viens vien tai prognozēja arī Zelta palmas zaru. Tā izvirzīta arī ASV „Oskariem”.

Kinokritiķe Daira Āboliņa iepriekš pauda pārliecību, ka "Lux" un FIPRESCI nebūs pēdējās balvas, ko ieguvusi filma.

"Tonijs Erdmanis" ir Vācijas, Austrijas un Rumānijas kopdarbs. Tās sižetā atklātas sarežģītas attiecības starp tēvu un meitu mūsdienu korporatīvajā kultūrā.

“Tonijs Erdmanis” sižetā pie filmas varones Ineses negaidīti ierodas tēvs, kurš sagriež kājām gaisā visu viņas dzīvi. Tēvs ir traucēklis un apkaunojums. Viņš dara visu iespējamo, lai meita atrastu dzīves jēgu, izgudrodams tēlu — jautro Toniju Erdmani.

Eiropas kino balvas ceremoniju sestdien, 17.decembrī, plkst. 22.55 piedāvās noskatīties LTV1, bet pilns balvas ieguvēju saraksts pieejams šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti