Džordžs Lūkass: Filmas aizvien vairāk atgādina cirku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Slavenais „Zvaigžņu karu” režisors Džordžs Lūkass salīdzinājis mūsdienu filmas ar cirku, kurā nav jebkāda satura. Šādu atziņu Lūkass izteica, piedaloties Sandensas Filmu festivāla paneļdiskusijā kopā ar festivāla dibinātāju un prezidentu, aktieri un režisoru Robertu Redfordu.

Tajā pašā laikā Lūkass noraidīja pārmetumus par to, ka pats ir pielicis roku kino stāstu stāstīšanas krīzes izraisīšanā, veicinot lielbudžeta grāvēju nākšanu modē.

„Ja jūs iedziļinātos „Zvaigžņu karos”, tad redzētu, ka tur ir krietni vairāk satura nekā cirka,” izteicās Lūkass, skaidrojot, ka „Zvaigžņu kari” reprezentē būtisku izrāvienu kino tehnoloģiju jomā, iemēģinot specefektus, kuri aizvien dominē filmu veidošanā. Šie līdzekļi palīdzējuši režisoram atklāt sižetu.

„Visa māksla ir tehnoloģija. Tā ir viena lieta, kas mūs atšķir no dzīvniekiem,” norādīja režisors, atzīstoties, ka viņu mulsina tādu platformu kā YouTube.com popularitāte. „Nekad nebūtu domājis, ka cilvēki var visas dienas garumā skatīties, kā kaķēni dara muļķīgas lietas.”

Savukārt Roberts Redfords pauda optimistiskāku nākotnes redzējumu, uzslavējot jauniešus par mērķtiecību. Arī par Lūkasu viņam bija kas sakāms.

„No tā, ko viņš izdarījis, es apbrīnoju to, ka viņš spējis kontrolēt pats savu Universu,” par Lūkasu pajokoja Redfords.

Diskusija šķietami bija saistīta ar stāstu stāstīšanu, taču aptvēra plašu tēmu loku, sākot no abu diskusijas dalībnieku karjeras sākumiem līdz pat kino biznesa finansiālajiem aspektiem, norāda „Variety.com”.

2012. gadā Lūkass paziņoja, ka vairs neuzņems un neproducēs grāvējus, bet pievērsīsies neatkarīgajam kino. Pēc tam „Disney” studija nopirka Lūkasa studiju „Lucasfilm” par četriem miljardiem ASV dolāru.

Šobrīd Lūkass ir konsultants jaunajai „Zvaigžņu karu” triloģijai, kuras pirmās daļas "Star Wars: The Force Awakens" nonākšana uz ekrāniem plānota 2015. gada decembrī. Filmas izmaksas sniedzas pāri 200 miljoniem ASV dolāru.

Sandensas Filmu festivāls norisinās no 22. janvāra līdz 1. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti