«Domasspēka» trešajā epizodē Helsinku bīskape interpretē Raini somu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Publicēta Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai veltītās īsfilmu sērijas "Domasspēks" (#domasspēks) trešā epizode, kurā Raiņa aforismu interpretē Helsinku pirmā bīskape sieviete Irja Askola.

Īsfilmu projekta "Domasspēks" trešajā sērijā skatītāji tiek iepazīstināti ar Helsinku bīskapi Irju Askolu. Viņa ir pirmā sieviete bīskape Somijas Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā un ir ieguvusi tautas mīlestību un popularitāti, pateicoties saviem liberālajiem uzskatiem- atbalstot viendzimuma laulības, cīnoties par sieviešu tiesībām, kā arī sociālo un rasu netaisnību.

Šajā īsfilmā Irja Askola un Aspazija (Eva Ikstena-Strapcāne) interpretē Raiņa aforismu, kas pierakstīts 1925.gada 2.aprīlī. Iekšējā izaugsme un tīrībā ir tā pamatideja.

Kā vēstīts, "Domasspēks" (#domasspēks/#mindpower) ir projekts, kurā 29 īsfilmās sabiedrībā pazīstami cilvēki no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm savā dzimtajā valodā lasa un savas kultūras tēlos ietērpj citātus no Raiņa un Aspazijas daiļrades.

Projekts "Domasspēks" iekļauts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē oficiālajā publiskās diplomātijas un kultūras programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti