Dānijas filmu dienās izrādīs četras jaunākās dāņu kinorežisoru filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 21. līdz 24.novembrim kinoteātrī "K.Suns" Rīgā norisināsies Dānijas filmu dienas, skatītājiem piedāvājot četras dāņu kinorežisoru filmas.

Kā ik gadu, Dānijas Kultūras institūts kino gardēžiem piedāvā izcilākās un jaunākās Dānijā tapušās filmas. Šogad kinoteātrī "K.Suns" varēs noskatīties Tomasa Vinterberga, Tobiasa Lindholma, Billes Augusta un Anetes Olsenas pēdējā laika labākos veikumus.

Dānijas filmu dienu atklāšanas pasākums notiks 21.novembrī plkst. 18.15 kinoteātrī "K.Suns". Uzreiz pēc tam plkst. 18.30 tiks demonstrēts populārā dāņu režisora Tobiasa Lindholma trilleris "Nolaupīšana", kas Gēteborgas kinofestivālā atzīts par 2013.gada labāko skandināvu filmu. Tas ir spriedzes un emociju pilns stāsts par Dānijas kravas kuģa apkalpi, kuru gūstā saņēmuši Somālijas pirāti.

"Spēcīgākais pēdējā laika pārdzīvojums, kas neatstāj vienaldzīgu," tā par Tomasa Vinterberga psiholoģisko drāmu "Medības" izteicies nu jau mūžībā aizgājušais izcilais latviešu kinokritiķis Normunds Naumanis. Kannu kinofestivālā galvenās lomas atveidotājs Mads Mikelsens ieguva balvu kā labākais aktieris, režisors Tomass Vinterbergs tika nominēts Zelta palmas zaram. Psiholoģiski emocionālās "Medības" tiks demonstrētas 22. un 24.novembrī plkst. 20.30.

Dānijas filmu dienu repertuārā šogad iekļauta arī Billes Augusta vēsturiskā drāmā "Marija Krojere", kas vēsta par slavenā dāņu gleznotāja Sērena Krojera sievas Marijas dzīves līkločiem un centieniem atrast laimi. Filma būs skatāma 23.novembra vakarā. Savukārt Anetes Olsenas asa sižeta filma "Šāvējs", kurā uzmanība tiek vērsta uz šobrīd tik aktuālajām vides ekoloģijas problēmām, tiks demonstrēta 21. un 24.novembrī.

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar latviešu valodas tulkojumu austiņās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti