Ciklā «Riga Meetings» notiks lekcijas, meistarklases un filmas kino entuziastiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā un sagaidot Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanu 13.decembrī Latvijas Nacionālajā operā, Nacionālais kino centrs piedāvā "Riga Meetings" aktivitātes ­- lekciju un meistarklašu ciklu gan kino profesionāļiem un studentiem, gan ikvienam interesentam. Pasākumā tiks demonstrēta arī filmu programma, no kurām liela daļa ir pieejama bez maksas.

"Riga Meetings" aktivitātes norisināsies no 9. līdz 13.decembrim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un kinoteātrī "Splendid Palace".

"Riga Meetings" 9.decembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē aizsāks Igaunijas un Lietuvas spēlfilmu skate. Būs skatāma Marti Heldes filma "Caurvējā" ("In the Crosswind"), Veiko Ounpū "Brīvi plūstošs" ("Free Range"), Ilmāra Rāga "Kertu. Mīlestība ir akla" ("Love is Blind") un Kristīnas Božītes "Zūdošie viļņi" ("Vanishing Waves").

10.decembrī LNB notiks FIPRESCI konference Latvijas nacionālais kino Eiropas kontekstā, kurā piedalīsies ievērojami kino teorētiķi Ričards Alens (ASV), Endrjū Higsons (Lielbritānija), Marks Alens Švēde (ASV). Pēc konferences tiks demonstrēta Marka Kazinsa dokumentālā filma "Stāsts par bērniem un kino" ("A Story of Children and Film").

Ar lekciju par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu kino LNB 11.decembrī uzstāsies viens nozīmīgākajiem inovatoriem un Eiropas autorkino pārstāvjiem - vācu režisors Vims Venderss. Viņa filmas par labākajām trīs reizes atzinusi Eiropas Kinoakadēmija, tās saņēmušas balvas ievērojamākajos kinofestivālos. Pēc lekcijas tiks demonstrēta Vendersa dokumentālā filma "Zemes sāls" ("The Salt of the Earth"). Kinokritiķis un Berlīnes kinofestivāla filmu atlases komisijas pārstāvis Nikolajs Nikitins stāstīs par filmu ceļu festivālos. Filmu producēšanas pieredzē dalīsies Lielbritānijas Nacionālās filmu un televīzijas skolas vadītājs Niks Pauels, kura producenta darbs ir novērtēts ar vairākām "Oskara" balvām.

Izcilā poļu režisore un scenāriste, "Oskara" balvai nominētā Agņeška Holanda 12.decembrī kinoteātrī "Splendid Palace" runās ar skatītājiem par lekciju par televīzijas seriālu pienesumu filmu industrijā, būs iespēja noskatīties arī viņas darbus šajā jomā.

12.decembrī notiks ikgadējā Latvijas un ārvalstu producentu tikšanās par filmu servisa un kopražojumu jautājumiem. 

12.decembrī "Splendid Palace" notiks arī vairāki īpaši pasākumi, ko rīko gan Rīgas Starptautiskais kinofestivāls, gan Eiropas Kinoakadēmija sadarbībā ar "Splendid Palace". Plkst. 12  būs tikšanās ar pasaulslaveno norvēģu aktrisi Līvu Ulmani, kura ir daudzu 20.gadsimta zviedru režijas ģēnija Ingmara Bergmana filmu seja, tagad arī atzīta kinorežisore. Plkst. 19.30 notiks Francijas kino klasiķes režisores Anjēzes Vardas godināšana - viņa šogad saņems Eiropas Kinoakadēmijas balvu par mūža ieguldījumu. Režisore tiks sumināta ar dokumentālās filmas "Anjēzes pludmale" ("Les plages d’Agnès") skati.

13.decembrī plkst. 12.30 un 15 Eiropas Kinoakadēmija ir sarūpējusi iespēju noskatīties Eiropas kinobalvai nominētās īsfilmas. 13.decembra vakarā Latvijas Nacionālajā operā notiks Eiropas Kinoakadēmijas ceremonija.

"Riga Meetings" programma pieejama Nacionālā kino centra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti