Nakts ziņas

Atklāj Baltijā lielāko 3D printēšanas centru

Nakts ziņas

Ķīlnieku krīze Pļavniekos

«Es esmu šeit» Berlīnes festivālā

Ceļu pie skatītājiem sāk Renāra Vimbas filma «Es esmu šeit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar pirmizrādi prestižajā Berlīnes kinofestivālā nedēļas nogalē ceļu pie skatītājiem sāk Latvijas režisora Renāra Vimbas filma “Es esmu šeit”. Tas ir skaudrs stāsts par brāli un māsu un viņu cīņu par palikšanu savās mājās. Mirkli pirms došanās uz Berlīni ar žurnālistiem tikās filmas radošā grupa.

Filmā stāstīts par Raju, kurai ir 17 gadi un Robi, kam ir 12 gadi. Tētis miris, mamma Anglijā. Māsa un brālis paliek ar vecmāmiņu, kura negaidīti mirst. Izvēle ir dramatiska – atklāt pārējiem omes nāvi un nokļūt bērnunamā vai arī slēpt to un palikt turpat. Abi nolemj palikt. Tāds ir arī filmas mērķis – runāt par tiem, kuri paliek, nevis tiem, kuri aizbrauc. Filma patiesībā ir tieši par Raju.

Rajas lomā ir Kultūras akadēmijas studente Elīna Vaska. Viņa atzīst, ka lomā ir ļoti daudz no viņas pašas rakstura.

Kino kritiķe Dita Rietuma uzsver, ka starts tieši Berlīnē un tas, ka filma izvēlēta starp 2000 pieteiktajām filmām – tā jau ir veiksme. „Tā jau ir darba uzvara,” vērtē Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Iepriekšējā latviešu filma – Jāņa Norda “Mammu, es tevi mīlu” - Berlīnē startēja lieliski, savā kategorijā saņemot galveno balvu. Abām filmām ir arī viena producente Alise Ģelze.

Berlīnes festivāla programmā "Generation" iekļauj filmas bērnu un jauniešu auditorijai, tās tiek izvēlētas no vairākiem tūkstošiem kino darbu.

Jau vēstīts, ka Renāra Vimbas filma "Es esmu šeit" Berlīnē pirmizrādi piedzīvos 14.februārī, bet Latvijas kinoteātros filma būs skatāma no 26.februāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti