Kultūras ziņas

"Lielās mūzikas balvas 2016" pasniegšanas vakars

Kultūras ziņas

Feminisma idejām veltīta izstāde

Fotoizstāde par sievietēm kara zonās

Briselē skatāma sievietēm kara zonās veltīta fotoizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

8. martā daudzviet pasaulē atzīmē Starptautisko sieviešu solidaritātes dienu. Arī Briselē šajās dienās tiek rīkoti pasākumi, kuros politiķi un žurnālisti diskutē par sieviešu tiesībām un lomu Eiropas ekonomikā. Zīmīgi, ka daudzas no iniciatīvām, kas ilustrē un runā par dzimumu nevienlīdzību, ir tieši mākslas izstādes. Viena no tām - fotoizstāde par sievietēm kara zonās.

Vēl tikai pagājušonedēļ Eiropas Parlamentā (EP) Janušs Korvins-Mike apgalvoja, ka sievietes savā ziņā ir mazvērtīgākas par vīriešiem, savukārt šodien EP rīko fotoizstādi, akcentējot to, ka caur mākslu un fotogrāfiju iespējams runāt par dzimumu vienlīdzību.

"Viens no veidiem, kā apkarot aizspriedumus un seksismu, ir māksla un kultūra," saka  fotogrāfs Niks Dancigers. "Cerams, ka tā efektīvāk uzrunās cilvēkus, atvērs prātus. Mēs šai pasaulē dalām dažādas lomas. Teikt, ka viens ir stiprāks vai vājāks, ir neprāts."

Niks Dancigers ir pasaulslavens fotogrāfs, kurš 30 gadus ceļojis pa dažādām attīstības valstīm, dokumentējot cilvēkus un norises. Šo fotoizstādi iniciēja Starptautiskais Sarkanais Krusts, aicinot dokumentēt sieviešu likteņus un apstākļus militāro konfliktu zonās. Pats fotogrāfs īsfilmas un fotogrāfijas dēvē par pētījumu, kurā apkopoti 11 sieviešu stāsti no dažādām pasaules valstīm.

Fotogrāfs Dancigers, svinot Starptautisko sieviešu solidaritātes dienu, atzīmējot, cik unikālas un stipras ir sievietes, savu fotoizstādi velta sieviešu spēkam un izturībai.

Izstāde "Parlamentarium" ēkā Briselē aplūkojama līdz 14. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti