Atklāj fotoizstādi par 10 Latvijas izteiksmīgākajām bibliotēkām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gaismas pilī 27.jūlijā plkst. 16 tiek atklāta fotoizstāde par Latvijas 21.gadsimta sākuma arhitektoniski izteiksmīgākajām bibliotēkām “Gaismas pils un Gaismas tīkls. Birkerta projektētā Latvijas Nacionālā bibliotēka un 9 Latvijas arhitektoniski izteiksmīgākās publiskās bibliotēkas”.  Līdzās Latvijas Nacionālajai bibliotēkai būs apskatāmi vēl deviņi veiksmīgi, lai arī atšķirīgi publisko bibliotēku risinājumi.

"Tās būs skaistas fotogrāfijas no Latvijas gaismas pilīm, skaistām bibliotēkām no dažādiem novadiem, pilsētām - no Kuldīgas, Tukuma, Jaunklidža, to vidū arī Gaismas pils, Limbažu, Valmieras, Ventspils un Cēsu bibliotēkas stāsta Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva. "Daudzās fotogrāfijās būs iespēja ielūkoties šo bibliotēku interjerā un apskatīt arhitektūru. Tas noteikti ir stāsts, kā viņas [bibliotēkas] ir mainījušās, par to, ka bibliotēka ir gan bagāta, gan mūsdienīga un mājīga telpa, kurai ir ko piedāvāt mūsu laikmeta cilvēkam."

Izstādi radījusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNB Atbalsta biedrība) un arhitekts Jānis Dripe, lai izceltu un iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijas 21. gadsimta sākuma arhitektoniski interesantākajām bibliotēkām – Gaismas pili un deviņām publiskajām bibliotēkām: Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēku “Vidzeme”, Ventspils Galveno, Ventspils Pārventas, Valmieras integrēto, Kuldīgas Galveno, Limbažu Galveno, Cēsu Centrālo, Tukuma un Jaunklidža bibliotēku. Desmit skaistākajām bibliotēkām tiek veltīts arī izstādes katalogs.

Foto autori ir Indriķis Stūrmanis, Ansis Starks, Andris Tone, Jānis Dripe, Laimonis Šmits. Izstādes un kataloga mākslinieks Juris Petraškevičs.

Izstāde ir kā turpinājums LNB Atbalsta biedrības un Jāņa Dripes veidotajai fotoizstādei “Latvijas mazās gaismas pilis”, kas parāda 60 pēdējā desmitgadē pozitīvas pārmaiņas piedzīvojušas bibliotēkas. “Gaismas pils un Gaismas tīkls” izceļ deviņas arhitektoniski izcilākās no publisko bibliotēku vidus un piepulcē tām īpašo, simbolisko un vērienīgo Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti