Albumā un izstādē - Vilhelma Mihailovska fotogrāfijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izdots Latvijas fotomākslinieka Vilhelma Mihailovska fotoalbums “Humanus”. Līdz Līgo svētkiem apskatāma arī albumam veltīta fotoizstāde.

Fotomākslinieks Vilhelms Mihailovskis ir prestižās “World Press Photo” balvas “Golden Eye” un citu starptautisku balvu laureāts. Starptautiskajā enciklopēdijā “Contemporary photographers” Daniela Mrazkova šo kolekciju raksturo šādi: “Tas ir iespaidīgs problēmu atainojums, cilvēka, ne tikai kā zemes kosmopolīta, bet Visuma iemītnieka liktenis”.

Pats autors par fotoalbumu saka: "Cilvēks atkailinātā, pirmatnējā, primitīvā pasaulē. Bībeles pasaules traktējuma telpa, ko es neesmu redzējis reālajā dzīvē, bet saskatu savas dvēsles telpā. No manā iztēlē pastāvošās iluzorās pasaules es vēlējos nonākt pirmatnējā pasaulē pabeigtas fotogrāfijas realitātē, atdzīvināt to no tūkstošgadīgās piemiņas. Mani šī pasaule pārpilda. Satrauc, liek raizēties. Tiekties pēc harmonijas – zudušās un no jauna iegūtās."

Karjeras laikā māksliniekam ir bijušas vairāk nekā 50 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs, viņš ir piedalījies vairāk nekā 300 konkursos Latvijā un 45 citās pasaules valstīs. Mihailovskis ir saņēmis arī Amerikas Fotogrāfijas biedrības (PSA), FIAP (Starptautiskā fotomākslas federācija), BFFK un VENUS zelta medaļas. Mihailovskis ir režisora Herca Franka veidotās dokumentālās filmas „Augstākā tiesa” līdzautors.

Izcilais fotogrāfijas meistars 2000. gadā tika apbalvots ar „Zelta ābeles” prēmiju, 2006. gadā kļuvis par Cicerona prēmijas laureātu un 2007. gadā – par Rīgas Balvas laureātu. 2010. gadā mākslinieks kļuva par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku.

“Latio” turpina foto izstāžu rīkošanas tradīcijas un šogad gaidāmas vairāku jau labi pazīstamu un arī jaunu Latvijas fotomākslinieku izstādes.

Vilhelma Mihailovska fotoizstāde “Humanus” apskatāma līdz Līgo svētkiem katru darba dienu no pulksten 9.00 līdz 17.30 nekustamā īpašuma uzņēmuma “Latio” centrālajā birojā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 8.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti