Dienesta pārstāve Inga Skādule stāsta, ka kotlešu masas sastāvs ir definēts pat speciālā regulā. „Maltā gaļa ir atkaulota gaļa, kas satur mazāk par 1% sāli. Produkcijas veids, ko mēdz saukt par kotlešu masu, ir maltā gaļa, kurai klāt ir pielikts kaut kas vēl bez sāls,” norādīja Skādule.
Tādējādi, ja maltajai gaļai ir pievienoti konservanti, antioksidanti vai citas vielas, tad tā jau ir kotlešu masa.
Skādule uzsver, ka pircējam ir tiesības noskaidrot, kas ir attiecīgā izstrādājuma sastāvā.
LTV raidījums „4.studija” novēroja, ka veikalos parasti vairāk pārdod kotlešu masu, savukārt tirgū – malto gaļu. “Katra pieliktā lieta, piemēram, garšvielas, pārtikas piedevas šo derīguma termiņu pagarina, un tas ir izdevīgi gan pašiem ražotājiem, gan tirgotājiem,” veikalu rīcības principu paskaidro Skādule. Maltā gaļa parasti arī ir dārgāka nekā kotlešu masa.
Tikmēr raidījuma aptaujātie pircēji pārliecinoši priekšroku deva maltajai gaļai.