4. studija

Jūrmalas pašvaldība tiesas ceļā izliek uz ielas kopmītņu iemītniekus

4. studija

Jelgavā suņi parkos netiek aicināti. Kamēr saimnieki neiemācīsies uzvesties

Kas maltajai gaļai kopīgs ar kotlešu masu? Un - kas atšķirīgs?

Ar pārtikas piedevām – kotlešu masa, bez – maltā gaļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vērtējot, kas ir kotlešu masa un kas maltā gaļa, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) norāda, ka vienīgā atšķirībā - vai tajā ir pārtikas piedevas vai to nav.

Dienesta pārstāve Inga Skādule stāsta, ka kotlešu masas sastāvs ir definēts pat speciālā regulā. „Maltā gaļa ir atkaulota gaļa, kas satur mazāk par 1% sāli. Produkcijas veids, ko mēdz saukt par kotlešu masu, ir maltā gaļa, kurai klāt ir pielikts kaut kas vēl bez sāls,” norādīja Skādule.

Tādējādi, ja maltajai gaļai ir pievienoti konservanti, antioksidanti vai citas vielas, tad tā jau ir kotlešu masa.

Skādule uzsver, ka pircējam ir tiesības noskaidrot, kas ir attiecīgā izstrādājuma sastāvā.

LTV raidījums „4.studija” novēroja, ka veikalos parasti vairāk pārdod kotlešu masu, savukārt tirgū – malto gaļu. “Katra pieliktā lieta, piemēram, garšvielas, pārtikas piedevas šo derīguma termiņu pagarina, un tas ir izdevīgi gan pašiem ražotājiem, gan tirgotājiem,” veikalu rīcības principu paskaidro Skādule. Maltā gaļa parasti arī ir dārgāka nekā kotlešu masa.

Tikmēr raidījuma aptaujātie pircēji pārliecinoši priekšroku deva maltajai gaļai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti