ZM: Šajā pusgadā vairāki Latvijas zivju pārstrādātāji varēs eksportēt uz Ķīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 2015.gada vidus četriem Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem būs iespēja saražoto produkciju eksportēt uz Ķīnas Tautas Republiku. To otrdien, tiekoties ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, apliecināja Ķīnas Vispārējās kvalitātes uzraudzības, pārbaudes un karantīnas administrācijas ministrs Žī Šupings (Zhi Shuping).

„Otrdienas sarunās Ķīnas kolēģi mums apliecināja, ka no šā gada jūnija, kad tiks pabeigts atzīšanas process, Ķīnas tirgū būs gaidīti arī Latvijā ražotie zivju produkti. Ar Žī Šupingu un Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācijas vadību mēs arī vienojāmies, ka jautājumus par Latviju interesējošo pārējo pārtikas produktu atzīšanu eksportam uz šo valsti Ķīnas atbildīgās institūcijas izskatīs prioritārā kārtībā,” informācijā presei norāda Dūklavs.

Žī Šupings pērn vasarā vizītes laikā Latvijā tikās ar Zemkopības ministrijas un Pārtikas veterinārā dienesta speciālistiem, kā arī apmeklēja vairākus pārtikas uzņēmumus. Kā norāda ministrijā, Žī Šupings guva labu priekšstatu par Latvijas pārtikas ražošanas nozari, kas kļuva par iemeslu ciešai un konstruktīvai sadarbībai starp abu valstu kompetentajām pārtikas uzraudzības iestādēm.

Dūklavs no 4. līdz 7.maijam devies vizītē uz Ķīnu, lai ar Ķīnas atbildīgo institūciju augsta ranga amatpersonām pārrunātu iespējas palielināt Latvijas pārtikas ražotāju produkcijas eksportu uz Ķīnu. Kopā ar zemkopības ministru Ķīnu vizītē apmeklē arī Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis.

Jau ziņots, ka 2015. gada aprīļa beigās Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija savā mājaslapā publicēja desmit Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ir atļauts eksportēt uz Ķīnu vairāku veidu piena produktus, piemēram, sierus, piena pulveri, krējumu un saldējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti