Rīta Panorāma

Intervija ar Ingunu Gulbi

Rīta Panorāma

Intervija ar Edgaru Šnepu

Intervija ar Vjačeslavu Dombrovski

Vj. Dombrovskis: Vispesimistiskākā prognoze – sankcijas mazinās Latvijas IKP par 10%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas un pārējās starptautiskās sabiedrības savstarpējās sankcijas, kā arī Krievijas sankcijas pret Latviju, ko tā teorētiski varētu ieviest, var mazināt Latvijas iekšzemes kopproduktu (IKP) par 10%, to paredz vispesimistiskākā prognoze, LTV raidījumā „Rīta Panorāma” ceturtdienas rītā sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija).

Viņš uzsvēra, ja abas puses turpinās viena pret otru ieviest sankcijas, tad „efekti var būt diezgan postoši”.

Tomēr tādas krīzes kā 2009.gadā, kad iekšzemes kopprodukts saruka par 18%, neatkārtosies. Taču krīze var būt diezgan nopietna, atzina ministrs.

Dombrovskis piebilda, ka jau maijā Latvijas eksports uz Krieviju saruka par 17%-18%. Potenciāli ievainojamākās nozares ir tranzīts un pārtikas rūpniecība.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Vienotība") ceturtdienas rītā pauda, ka sankcijas pret Krievijas ir nepieciešamas un to neieviešana var maksāt dārgāk vēlāk, ja Ukrainā sāktos pilna mēroga karš.

Vēstīts, ka ASV, Eiropas Savienība, Japāna un Kanāda šonedēļ pavēstīja par stingrākām sankcijām pret Krieviju. Tās tiek uzskatītas par pirmajām sankcijām, kas tiešā veidā būtiski ietekmēs Krievijas ekonomiku. Arī Krievija ir draudējusi ieviest sankcijas pret Rietumvalstīm. Vienu no tām Krievija izdarīja jau trešdien, kad ierobežoja Polijas dārzeņu un augļu importu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti