Panorāma

Piemin 10 gadus kopš teroristu uzbrukumiem Londonai

Panorāma

Pārkāpumi nemaina cilvēku attieksmi pret "Gan Bei"

Kā Rīgā pieaugs cena par sabiedrisko transportu

VIDEO skaidrojums: Kā Rīgā mainās cenas sabiedriskajā transportā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau svētdien autobusos, trolejbusos un tramvajos Rīgā par braucienu būs jāmaksā vairāk. Latvijas Televīzija skaidro, ar kādām īsti izmaksām pasažieriem jārēķinās.

Svētdien, 1.februārī par braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā būs jāmaksā teju divreiz vairāk: 60 centu vietā būs 1,15 eiro.

Lētāk  jāmaksā strādājošiem pensionāriem - 60 centu, un studentiem - 30 centu. Pirmsskolas vecuma bērni, invalīdi, Rīgā deklarēti pensionāri un Rīgas skolēni kā līdz šim varēs braukt bez maksas.

Tiem, kam Rīgas domes vai valsts nodrošinātās atlaides nepienākas, jaunā cenu politika nozīmēs ļoti jūtamas pārmaiņas. Ja līdz iecerētajam galamērķim un atpakaļ iespējams aizbraukt ar viena maršruta transportu, jāmaksā būs 2,30 eiro. Taču, ja pa ceļam ir jāpārsēžas, jo tieša transporta savienojuma daudzviet nav, tie jau būs 4,60 eiro. Salīdzinājumam - minimālās algas saņēmējam tā ir trešā daļa no dienā nopelnītā.

Tiem, kas maksā pilnu cenu, braucot regulāri, izdevīgāk gan iegādāties mēnešbiļeti. Arī to cena pieaugs par 10 eiro, taču jebkurā gadījumā tas būs lētāk nekā katru dienu validēt atsevišķas biļetes. 

Vislētāk mēneša biļetes izmaksā skolotājiem  – 12 eiro, un studentiem un daudzbērnu ģimenēm – 16 eiro. Ietaupīt sanāks arī pērkot vienreizējās biļetes lielākā apjomā - sākot no 10 braucieniem. Savukārt vilcienā Rīgas robežās cenu izmaiņas nav plānos, un par biļeti joprojām būs jāmaksā 70 centi.

Arī sods par braukšanu bez biļetes no 20.februāra tiks palielināts četras reizes –  piecu eiro vietās tas būs 20 eiro. Bet iepriekš nopirktās - lētākās biļetes vēl varēs izmantot līdz 2.martam.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti