VID atsāks publiskot nodokļu parādnieku sarakstu, padarot to plašāku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sākot ar 15.maiju, Valsts ieņēmumu dienests (VID) atsāks publicēt nodokļu parādnieku sarakstu, kas būs plašāks nekā agrāk, norāda dienests.

Šāds lēmums pieņemts pēc nodokļu maksātāju lielās intereses.

Saraksts būs pieejams VID tīmekļa vietnē, un tajā varēs atrast ikvienu saimnieciskās darbības veicēju, kā arī juridisku personu, kurai ir izveidojies nodokļu parāds, kas lielāks par 150 eiro. Tik plašs saraksts vēl nebija pieejams.

VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule pauž, ka VID vēlas „nodrošināt maksimālu caurspīdīgumu”. „Gan uzņēmējiem būs vieglāk noskaidrot, kāda situācija ar nodokļu parādiem ir potenciālajiem sadarbības partneriem, gan arī privātpersonām būs pieejama ērta iespēja apskatīties, kādā situācijā atrodas uzņēmums, no kā tiek saņemts pakalpojums,” skaidro Cīrule.

VID aicina visus atmaksāt savus parādus līdz 7.maijam, līdz ar to izvairoties no iekļaušanas nodokļu parādnieku sarakstā.

Jau 2016.gada novembrī VID atzina, ka apsver parādnieku saraksta publicēšanu, ko tas pārtrauca oktobra beigās. Tomēr jau tad dienests uzsvēra, ja parādnieku saraksta publiskošanu atsāktu, tad tas būtu citā kvalitātē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti