VID akcijā «Iemet čeku - mēs to pārbaudīsim» no 3305 iesniegumiem četros atklāj pārkāpumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai arī akciju "Iemet čeku - mēs to pārbaudīsim!" Valsts ieņēmumu dienests (VID) atzīst par pietiekami veiksmīgu, to nav plānots rīkot atkārtoti, tā Latvijas Radio atzīst VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Akcija ilga no pagājušā gada 24.novembra līdz gada beigām. Iedzīvotāju aktivitātes rezultātā nodokļu kontroles pasākumiem tika novirzīti aptuveni 140 nodokļu maksātāji. Starp tiem konstatēti arī pārkāpumi.

VID pārstāve sabiedrības aktivitāti vērtē kā pietiekamu, ņemot vērā, ka akcija ilgusi pusotru mēnesi: "Ar akciju "Iemet čeku - mēs to pārbaudīsim!  vēlējāmies pievērst sabiedrības uzmanību ne tikai faktam, ka čeks ir jāizsniedz vispār, bet arī pievērst uzmanību tā saturam."

Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa stāsta par akcijas "Iemet čeku - mēs to pārbaudīsim!" rezultātiem
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

"Akcijas laikā saņēmām daudz čeku, kuri bija izsniegti dažādos populāros lielveikalos. Čeki, kvītis vai biļetes tika mestas gan VID klientu apkalpošanas centros izvietotajās kastēs, gan sūtīti elektroniski. Visatsaucīgākie izrādījās rīdzinieki, bet liela aktivitāte bija arī Bauskā, Liepājā un Krāslavā. Kopā mēs saņēmām 3305 darījumu apliecinošus dokumentus, četros gadījumos konstatēti pārkāpumi. Vienā gadījumā piemērots arī naudas sods, saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu - 1000 eiro apmērā. Bet esam priecīgi paust lielu paldies visiem, kuri nebija kūtri un pagājušā gada nogalē iesaistījās," saka Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Kā vēstīts, VID akcijas mērķis bija atklāt uzņēmējus, kas, lai izvairītos no nodokļu nomaksas, nodarbojas ar kases aparātu datu sagrozīšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti