Vēstniece ES: Eiropā nezūd bažas par Latvijas politisko situāciju un banku sektors

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas pievienošanās eiro zonai ir ne tikai svarīgs jautājums Latvijai, bet arī būtisks notikums pašai eiro zonai, kurai pēdējos gados nav klājies nemaz tik labi. Eiropā augstas amatpersonas publiski un ar prieku atbalsta Latvijas pāreju uz eiro, tomēr nav arī zuduši riski, kas šīs amatpersonas uztrauc.

Kā Latvijas Radio atzina Latvijas vēstniece Eiropas Savienībā (ES) Ilze Juhansone, bažas rada gan nestabilā politiskā situācija, gan banku sektors.

„Protams, nestabilitāte politiskajā ziņā tālāk var radīt jautājumus par to, kas notiek ar fiskālo disciplīnu, fiskālo politiku. Tam var būt tālejošākas sekas. Bet tas varbūt ir caur prizmu mēģināt saprast, tieši kādas varētu būt šīs politikas izmaiņas un kāda tām var būt ietekme," skaidroja Juhansone.

Tāpat valstis pievērš uzmanību mācībai pēc Kipras krīzes un nerezidentu noguldījumiem Latvijas finanšu sektorā. „To ļoti lielā mērā analizē daudzu valstu centrālās bankas un seko līdzi statistikas datiem un rādītājiem, lai mēģinātu analizēt, vai tam varētu būt kāda ietekme uz viņu finanšu sektoru," norādīja vēstniece ES.

Kā ziņots, piektdien Rīgā viesosies Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu, pārrunās Eiropas Savienībai būtiskus jautājumus un tiksies arī ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Tāpat augstās ES amatpersonas piedalīsies pasākumā par godu eiro ieviešanai Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti