Velmers: LM investoru sāks izvēlēties augustā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Bankrotējušā uzņēmuma „Liepājas metalurgs” (LM) investoru sāks izvēlēties augustā pēc tam, kad jūlijā seši potenciālie investori būs iesnieguši savus galīgos piedāvājumus, intervijā Latvijas Radio programmā „Pēcpusdiena” sacīja uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Viņš stāstīja, ka kopumā LM maksātnespējas administratoram bija iesniegti desmit piedāvājumi. Taču šobrīd sarunas turpinās ar sešiem no tiem. Paredzēts, ka līdz 31.jūlijam šie seši uzņēmumi iesniegs Velmeram savus galīgos piedāvājumus, kuri tiks izvērtēti augustā un tad, iespējams, ar vienu no potenciālajiem investoriem tiks slēgts darījums.

Velmers atzina, ka patlaban nesauks potenciālās naudas summas, par kurām uzņēmumu varētu pārdot. Taču mērķis ir atgūt pēc iespējas vairāk līdzekļu. Tas, vai izdosies to paveikt, ir atkarīgs no cenas.

Maksātnespējas administrators uzsvēra, ka vētīs, cik ilgā laikā uzņēmumi, kas iesniegs galīgos piedāvājumus, sola atsākt ražošanu un kāda būs to piedāvātā cena un samaksas noteikumi.

Latvijas Mašīnbūves asociācijas vadītājs Vilnis Rantiņš un Liepājas mērs Uldis Sesks
00:00 / 06:12
Lejuplādēt

Latvijas Mašīnbūves asociācijas vadītājs Vilnis Rantiņš uzsvēra, ka viņam nav informācijas par potenciālo darījumu. Tomēr LM varētu būt pievilcīgs pirkums, jo tajā ir labas tehnoloģijas un turpat blakus atrodas osta, kas ir kā vārti eksportam uz visu pasauli.

Liepājas mērs Uldis Sesks norādīja, ka potenciālo investoru skatījumi uz LM ir ļoti dažādi. Vieni skatās spekulatīvi, otri savukārt uz LM skatās plašāk, pieļaujot tā ilgtermiņa attīstību un lielas investīcijas tajā. Sesks norādīja, ka investori ir dažādi: vieni pieļauj lielākas investīcijas, citi mazākas. Dažāds ir arī skatījums uz potenciālo strādnieku skaitu - vieni pieļauj, ka tas varētu būt lielāks, citi - mazāks. Viņš norāda, ka pats arī ticies ar potenciālajiem investoriem, kas ir gan no Austrumiem, gan no Rietumiem, kuri ir iepazinušies ar Liepāju un paša uzņēmuma infrastruktūru.

LM par maksātnespējīgu uzņēmumu kļuva par pērn. Tā īpašnieki Sergejs Zaharjins, Iļja Segals un Kirovs Lipmans paši nespēja vienoties par iespējām piesaistīt investīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti