Dienas ziņas

Saruna ar Pēteri Apini

Dienas ziņas

Latgalē paplašināta ērču encefalīta endēmiskā teritorija

Valsts prezidents uzsver Valmieras uzņēmumu nozīmi ekonomikā

Valsts prezidents uzsver Valmieras uzņēmumu nozīmi reģiona attīstībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valmiera ir labs paraugs, kā pašvaldībai sadarboties ar uzņēmējiem. Šādu komentāru pēc vizītes vienā no lielākajiem Latvijas eksporta ražošanas uzņēmumiem SIA "Valpro" pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Reģionālajā darba vizītē Valmierā prezidents apmeklēja ražošanas uzņēmumus, kas nodrošina ievērojamu skaitu darbavietu gan Valmieras, gan tuvējo novadu iedzīvotājiem.

Metālapstrādes uzņēmumā SIA "Valpro", kā ierasts, dzirdama darba duna degvielas kannu un ugunsdzēsības aparātu izgatavošanā. Ražošanas uzņēmums radījis vairāk nekā 300 darbavietu reģiona iedzīvotājiem, un tur izgatavotās preces aizceļo pie pasūtītājiem uz 38 pasaules valstīm, tajā skaitā ASV, Austrāliju un Japānu.

"Eiropas valstis ļoti novērtē to, ka mēs varam piegādāt savu produktu divu līdz trīs dienu laikā. Savukārt no Ķīnas viņiem jāgaida trīs mēneši, un pat tad nevar zināt, kāda būs kvalitāte, kāda atnāks prece konteinerā," atzina SIA "Valpro" mārketinga speciāliste Krista Mierkalne.

Viesojoties ražotnē, Valsts prezidents uzsvēra Valmieras uzņēmumu nozīmi kopējā valsts ekonomikā un reģiona attīstībā, jo lielākie uzņēmumi nodrošina vairākus simtus darbavietu, kā arī eksporta apjomu līdz pat 90%. Valmiera kā reģiona centrs ir izveidojis uzņēmumiem pievilcīgu ražošanas infrastruktūru un pakalpojumu sfēru, kas piesaista teju 5000 strādnieku no tuvējiem novadiem.

"Manuprāt, ļoti nozīmīgi, ka uzņēmējdarbība mums ir ne tikai Rīgā, bet kopumā Latvijā. Es domāju, ka tas ir ļoti labs paraugs citām pašvaldībām, kā vajag pašvaldībai sadarboties ar uzņēmējiem, lai uzņēmēji būtu ieinteresēti konkrētā pašvaldībā attīstīties," teica Valsts prezidents.

Lai arī novadi un pilsētas Vidzemē sevi pozicionē, kā tūrisma reģionu, tieši uzņēmumi sniedz lielāko ieguldījumu ekonomiskajā attīstībā. Arī akciju sabiedrība “Stikla šķiedra”, kurā prezidents veica oficiālo darba vizīti, sniedz teju 1000 darbavietu un ir lielākais nodokļu maksātājs Vidzemē.

“Ir šādas industriālās saliņas, kā Valmiera, kur ir industriālie parki, kur ir uzņēmēji, kas attīstās, un tas savukārt dod veselam reģionam darbavietas," norādīja Vējonis.

Reģionālajā darba vizītē Valsts prezidents iepazinās ar vairāku Vidzemes reģionam nozīmīgu uzņēmumu darbību, kā arī vakara noslēgumā atklās ikgadējās Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti